Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

13ο Φεστιβάλ «Νικόλαος Τσελεμεντές»: Τα μονοπάτια της γαστρονομίας οδηγούν και φέτος στη Σίφνο!

Αργυρώ Αδαμοπούλου
Ο Σύλλογος των Απανταχού Αρμεναίων έχει προσκληθεί σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση<<Νικόλαος Τσελεμενές >>. 
Η ομάδα θα ταξιδέψει στην πανέμορφη << Σίφνο>με την Μπάμια μας και τους εθελοντές του Συλλόγου!!!!. 
< Εγώ η Πρόεδρος του συλλόγου των Απανταχού>τους ευχαριστώ πολύ για την εθελοντική προσφορά τους στην ανάδειξη του τόπου μας . .
Καλή μας επιτυχία...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου με τη στήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν στη Σίφνο το 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» προς τιμή του μεγάλου Έλληνα μάγειρα στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, εκτός από τις απογευματινές δράσεις που λαμβάνουν χώρα κυρίως στην κεντρική πλατεία & την ευρύτερη περιοχή του Αρτεμώνα και περιλαμβάνουν παρουσιάσεις τοπικών συνταγών από τις Κυκλάδες αλλά κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, αναβίωση εθίμων, «παιδομαγειρέματα», παρουσιάσεις χορευτικών, εικαστικά, μουσικές συναυλίες κλπ, ξεχωριστή θέση θα έχουν τα πρωινά θαλασσομαγειρέματα σε παραλίες του νησιού.
Αυτή ή μεγάλη γιορτή τής κυκλαδίτικης γαστρονομίας δεν ενώνει μόνο τις Κυκλάδες αλλά όλη την Ελλάδα, με την αναβίωση του παραδοσιακού γάμου παντρεύοντας τα έθιμα με τις γεύσεις τις κάθε περιοχής πού συμμετέχει στο φεστιβάλ.
Την παρουσίαση και του φετινού Φεστιβάλ θα κάνει η ηθοποιός και παρουσιάστρια κα Ζέτα Δούκα, ενώ τους Κυκλαδίτες μάγειρες και μαγείρισσες θα παρουσιάσει η Παριανή σεφ και πρέσβειρα του τίτλου “Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
«Σας περιμένουμε όλους στο φετινό αντάμωμα γεύσεων και πολιτισμού σε φόντο κυκλαδίτικο με πινελιές απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα