Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Εγκαινιάσθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αρφαρών

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 16 Αυγούστου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αρφαρών, το οποίο στεγάζεται στο υπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Αρφαρών (πρώην Νιαρχαίικο Λιοτρίβι).
Στην τελετή παρέστη ο αντιδήμαρχος και εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος μετέφερε τα συγχαρητήρια και την αγάπη του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας και εκλεγέντος Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.
Ο κ. Βασιλόπουλος συνεχάρη το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο των Αρφαρών «Η Αναγέννηση» για τη δράση του, που ξεπερνά τα 40 χρόνια, τονίζοντας πως μέσω των
εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου επιδιώκεται η εξοικείωση των νέων ανθρώπων με τον παραδοσιακό πολιτισμό.

Επίσης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, τόνισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε μέχρι σήμερα με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, διότι πιστεύει στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους.
Επισημαίνεται πως το Μουσείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών «Η Αναγέννηση» και βασίσθηκε στη συλλογή του Ιωάννη Ζαλαχώρη, με δεκάδες αντικείμενα που αφορούν στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά και στην υφαντική, τη ραπτική, την κεντητική, τη μεταλλοτεχνία, την ξυλογλυπτική και την κεραμική.
Το χώρο όπου στεγάζεται το Μουσείο, έχει παραχωρήσει δωρεάν για 15 έτη ο Δήμος Καλαμάτας, κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα