Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Πορεία προς Καλαμάτα έχει ακόμα το ιρανικό τάνκερ - Κανένα αίτημα πάντως ακόμα προς τις ελληνικές Αρχές (χάρτης)

Πορεία προς Καλαμάτα έχει ακόμα το ιρανικό τάνκερ - Κανένα αίτημα πάντως ακόμα προς τις ελληνικές Αρχές (χάρτης)
Πλώρη προς την Καλαμάτα εξακολουθεί να διατηρεί σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic.com το ιρανικό δεξαμενόπλοιο "Adrian Darya 1" (γνωστό και ως "Grace 1").
Το πλοίο που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση για την ώρα βρίσκεται ανοιχτά της Τύνιδας στο βορειοδυτικό άκρο της Σικελίας, με πιθανό προορισμό το στενό της Μεσίνα, για να βγει νότια στο Ιόνιο Πέλαγος.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση της "Ε" από το γραφείο Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν υπάρχει αίτημα ελλιμενισμού ή οποιοδήποτε άλλο αίτημα από το πλοίο προς τη χώρα μας.
Το "Adrian Darya" σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται εταιρείες παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών, σχεδίαζε να αγκυροβολήσει ανοιχτά της Καλαμάτας, ώστε να παραλάβει προμήθειες τροφίμων και καύσιμα, καθώς και να μεταφορτώσει το πετρέλαιο που μεταφέρει σε άλλο τάνκερ. Κι ενώ αρχικά ελληνικές εταιρείες εξέτασαν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν, οι προθέσεις τους προσέκρουσαν στις αμερικανικές πιέσεις των ΗΠΑ προς την Αθήνα.
Την ίδια στιγμή, υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, φέρεται να δηλώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απρόθυμη να επιτρέψει στο τάνκερ να μεταφορτώσει τα βαρέλια που μεταφέρει ενώ βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Θυμίζουμε ότι στις 16 Αυγούστου δικαστήριο της Ουάσιγκτον εξέδωσε ένταλμα για κατάσχεση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το αργό πετρέλαιο που μεταφέρει το "Adrian Darya" θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της τρομοκρατίας, όπως και ότι οποιαδήποτε διευκόλυνση προς το πλοίο αποτελεί και διευκόλυνση στην τρομοκρατία.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα