Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Με στόχο να αποτελέσει θεσμό ανοίγει τις πύλες της 1η έκθεση «Agro Vision 2019» στα Φιλιατρά

Λίγες ημέρες πριν ανοίξει η «αυλαία» για το τολμηρό εγχείρημα που οραματίστηκαν οι άνθρωποι του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, την 1η “Agro Vision 2019”, η οργανωτική επιτροπή παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Η κα Ιωάννα Δημητρακοπούλου, που συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή της Έκθεσης Αγροτικών Εφοδίων και Μηχανημάτων, τόνισε ότι η ιδέα γεννήθηκε από το «μέλος» του δραστήριου Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Λεωνίδα Ράλλη, με στόχο να βοηθήσουν τον «κατ’ εξοχήν» αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας, αλλά και να διοργανώσουν μια σημαντική έκθεση που θα ξεπερνά ακόμα και τα στενά όρια της Μεσσηνίας, προβάλλοντας παράλληλα και την πόλη των Φιλιατρών.
Πρόσθεσε, δε, ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε δειλά δειλά πριν από περίπου 4 μήνες και κανείς δε φανταζόταν, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν, ότι θα έφθαναν σ’ αυτό το αποτέλεσμα, με τις κορυφαίες εταιρείες που ασχολούνται γύρω από τα αγροτικά εφόδια να δίνουν το «παρών».
Σημείωσε ότι σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση των αγροτών όλης της Τριφυλίας κι ευρύτερα της Πελοποννήσου για νέα- σύγχρονα- φιλικά για το περιβάλλον και ασφαλή για τον καταναλωτή προϊόντα φυτοπροστασίας, για ανθεκτικά και ιδιαίτερα παραγωγικά υβρίδια,

για σύγχρονους μηχανισμούς καλλιέργειας και συγκομιδής και ό,τι άλλο αφορά στη σύγχρονη γεωργία.
Στόχος, δε, είναι η ανάδειξη της Τριφυλίας ως σημείου αναφοράς στην ελληνική αγροτική οικονομία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Αγροτική Κοινότητα, καθώς αποτελεί τη δεύτερη σε θερμοκηπιακή κάλυψη στην Ελλάδα και μία από της μεγαλύτερες περιοχές σε παραγωγή τόνων λαδιού στην Ευρώπη.
Κλείνοντας η κα Δημητρακοπούλου επισήμανε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών ευελπιστεί η έκθεση αυτή να αποτελέσει θεσμό και κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο ο αγροτικός κόσμος της Πελοποννήσου να δίνει ραντεβού στα Φιλιατρά.
Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Ράλλης, «εμπνευστής» αυτής της ιδέας, σημείωσε ότι αυτούς τους 4 μήνες οι άνθρωποι του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, με αρκετό κόπο, τρέξιμο και ξεπερνώντας ανυπέρβλητες δυσκολίες, κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι πολύ μεγάλο, ακόμα και για ολόκληρη τη Μεσσηνία, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια που χρειάζεται η περιοχή τους, καθώς 37 κορυφαίες εταιρείες του χώρου θα συμμετάσχουν στην Έκθεση. Ανέφερε δε, και τα ονόματα αυτών:
Rijk Zwaan Hellas
Syngenta Hellas
BASF Ελλάς ΑΒΕΕ
Compo Experts Hellas S.A.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
Υδάτωρ Α.Ε.- Γαρατζιώτης
Eurofilm- ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε.
Αgripro Ο.Ε.-Aρματάς-Χατζηκωστής
Ιnterexperts Ο.Ε. - ΦΩΣΤΙΝΗΣ – ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ
STIHL
SAME – DEUTZ - Γ.ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ
LANDINI -Κατσίρος
McCormick - Κ.ΑΡΓΥΡΟΣ
AGROEXPERTS – Καλλιάνης
Nissan Olympic Cars-Ι.Τσιώρης
Husqvarna-Γ.Κυριακόπουλος
ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- ΚΕΑΜ
New Holland - ΧΩΡΑΪΤΗΣ-ΧΑΪΝΗΣ
SUN AIR ECO – ΚΑΠΠΗΣ
ΤΟΥΟΤΑ-ΚΑΚΟΥΡΗΣ
JOHN DEERE-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ-ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ.
Ο Θανάσης Καππής, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών και της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή των χορηγών, καθώς χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί, τονίζοντας ότι, μεταξύ άλλων, συνέβαλαν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δήμος Τριφυλίας κ.ά. Υπογράμμισε, δε, ότι στόχος όλων μέσα απ’ αυτή την έκθεση είναι η ανάδειξη των Φιλιατρών και όλης της Μεσσηνίας.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε η κα Ειρήνη Παπαδοπούλου, νομική σύμβουλος του Εμπορικού Συλλόγου και της έκθεσης. Η κα Παπαδοπούλου έκανε γνωστό ότι η εκθεση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου των Φιλιατρών, θα είναι ελεύθερη για το κοινό και το ωράριο λειτουργίας θα είναι Πέμπτη και Παρασκευή 5 & 6 Σεπτεμβρίου από τις 17.30 – 22.00 και Σάββατο και Κυριακή 7 & Σεπτεμβρίου 12.00 με 22.00.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν διαλέξεις και παρουσιάσεις σχετικά με τη διαχείριση, την επεξεργασία και τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων, από ειδικούς οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν μεγάλη μερίδα των παραγωγών και των καταναλωτών.
Το δε πρόγραμμα των ομιλιών αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τις επόμενες ημέρες.
Του Κώστα Γαζούλη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα