Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Πρόστιμο 21.000 ευρώ στο μοναδικό καφενείο χωριού επειδή σέρβιρε η ...πεθερά

Στην Θεσπρωτία τα κλιμάκια του ΕΦΚΑ ...πάταξαν την ανασφάλιστη εργασία. Και τη «νύφη» πλήρωσε ένα καφενείο στο χωριό Ραβενή στην Μουργκάνα.
Κλιμάκιο επιθεωρητών του ΕΦΚΑ φαίνεται πως εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα και επέβαλε πρόστιμο ύψους 21.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη καφενείου στο απόμερο χωριό, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται λουκέτο.
Σύμφωνα με το epiruspost.gr δε, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι ενώ οργισμένη υπήρξε και η αντίδραση του Δημάρχου Φιλιατών καθώς μέσα σε ένα 24ωρο το κλιμάκιο που έκανε σαφάρι στην περιοχή «έριξε» πρόστιμα άνω των εκατό χιλιάδων σε τέσσερις συνολικά επιχειρήσεις εστίασης.
Το αποκορύφωμα όμως ήταν το ένα και μοναδικό καφενείο στο χωριό Ραβενή. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ πήγε και παρήγγειλε ουζάκια αλλά ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Όπως συνηθίζεται σε πολλά καφενεία τους «πελάτες» εξυπηρέτησε ο αδελφός του που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο καφενείο κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές

στο χωριό.Και τον μεζέ για να συνοδεύσει τα ουζάκια πρόσφερε η πεθερά του ιδιοκτήτη.
Αυτά από μόνα τους ήταν αρκετά για το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ να αναζητήσει τα έγγραφα των ...εργαζομένων. Φυσικά, δεν υπήρχαν καθώς επρόκειτο για εξυπηρέτηση και έτσι επέβαλαν πρόστιμο το ύψος του οποίου ανέρχεται στις 21.000 ευρώ.
Φυσικά ο ιδιοκτήτης το μόνο που σκέφτεται πλέον είναι το κλείσιμο του καφενείου καθώς τα χρήματα για το πρόστιμο ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα μιας τριετίας. Όσο για τον αδερφό του που έκανε τις διακοπές στο χωριό είναι μακροχρόνια άνεργος και τώρα κινδυνεύει να χάσει τα επιδόματα.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα