Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ορκίστηκε στην ΑΝΟΔΟ Τριφυλίας ο Γιώργος Λεβεντάκης!

«Το κατάστημα λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, διανυκτερεύει, καθ’ όλο το 24ώρο είναι δικό σας, σας ανήκει και θα είμαι στο πλευρό σας», τόνισε δείχνοντας με το χέρι του το Δημοτικό Μέγαρο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, αμέσως μετά την ορκωμοσία του χθες το βράδυ στην κατάμεστη πλατεία Δημαρχείου Κυπαρισσίας, υπό τις επευφημίες των συγκεντρωθέντων.
Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και της νέας δημοτικής Αρχής Τριφυλίας καθώς και των εκλεγέντων συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο, παρουσία των βουλευτών Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά, τέως, απερχόμενων και νέων δημάρχων και του προέδρου του Επιμελητηρίου, Βαγγέλη Ξυγκώρου.Η όλη διαδικασία της ορκωμοσίας ήταν λαμπρή, με την επιμέλεια και φροντίδα των υπαλλήλων της έδρας του δήμου!
Με συγκίνηση παρακολούθησε την ορκωμοσία η μητέρα του νέου δημάρχου καθώς και η οικογένειά του και συγγενείς και στενοί του συνεργάτες.
Ομιλία απηύθυνε και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και απελθείς δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος.
Παρόντες, μεταξύ άλλων όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε, ήταν οι τέως δήμαρχοι Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος, Αετού, Δημήτρης Βόγκας και Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας.
«Είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να υπάρξουν αγάπη, συνεργασίες, σύνεση κι όλοι μαζί να προχωρήσουμε για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την Τριφυλία», είπε κ. Λεβεντάκης ξεκινώντας την πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του δημάρχου και ακολούθως έψεξε τόσο τον απερχόμενο δήμαρχο, Παναγιώτη Κατσίβελα για αναφορές του νωρίτερα κατά την ομιλία του, όσο και τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι σε σύντομους χαιρετισμούς αναφέρθηκαν στο δρόμο Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα και όχι, όπως ο ίδιος είπε, και στο δρόμο Κυπαρισσία – Γαργαλιάνοι καθώς και στους αγροτικούς δρόμους που θέλουν οι κάτοικοι και παραγωγοί της Τριφυλίας, θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους. «Την Παρασκευή μίλησα τελευταίος, την Κυριακή εκλογές και είπα και προς τους υπαλλήλους του δήμου και προς τους συνεργάτες του δήμου “μη με ψηφίσετε γιατι θα πάτε για δουλειά”.
Αυτό δεν είναι απειλή. Είναι πραγματικότητα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, συλλογικά», σημείωσε ο κ. Λεβεντάκης και αναφέρθηκε στο πρόβλημα του σκουπιδαριού και θα λειτουργήσει γραφείο για το ογκώδη αντικείμενα που θα συλλέγει ο δήμος λέγοντας ότι «σ’ αυτά θα είμαι αμείλικτος και θα υπάρξουν αυστηρές ποινές, να είστε σίγουροι και θα βοηθήσετε κι εσείς να κάνουμε τον τόπο αυτόν που του πρέπει, να του δώσουμε την αξιοπρέπεια που πρέπει».
Επίσης, αναφέρθηκε στην οικονομική συνεισφορά της Τριφυλίας στην εθνική οικονομία από τη διακίνηση των προϊόντων λέγοντας «γιατι μας αγνόησαν; Φταίνε πάρα πολλά πράγματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας κι αυτό που μας ανήκει». «Δε θα με δείτε ποτέ πεσμένο. Έχω δύναμη ψυχής, έχω αγάπη για τον τόπο, έχω αγάπη για εσάς, που όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε για να κάνουμε την Τριφυλία, του χρόνου, να μιλάνε διαφορετικά για εμάς», είπε καταλήγοντας κι ευχαριστώντας τον κόσμο για την παρουσία του και την εμπιστοσύνη του.  Σε δημοσίευση στο λογαριασμό του συνδυασμού του «Άνοδος Τριφυλίας» στο facebook, ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, αναφέρει επί λέξει: «Αγαπητές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συμπολίτες, του Δήμου Τριφυλίας.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, η τελετή ορκωμοσίας τής Νέας Δημοτικής Αρχής. Η χαρά μου μεγάλη, γιατί ήσασταν δίπλα μου και με τιμήσατε με την παρουσία σας, αυτή την πολύ ιδιαίτερη μέρα για εμένα και τους συνεργάτες μου. Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής, διότι... Εσείς, οι δημότες αυτού του Δήμου, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώσατε έμπρακτα τη στήριξή σας, καθώς και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και με εκλέξατε Νέο Δήμαρχο του Δήμου Τριφυλίας. Εσείς, με τη δύναμη της ψήφου σας, αποφασίσατε πως αξίζει σ' αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο, να πάει επιτέλους μπροστά και να βαδίσει, με σίγουρα και σταθερά βήματα, προς την ΑΝΟΔΟ του. Εσείς, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για όλους, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας, τολμήσατε και φέρατε την αλλαγή σ' αυτόν εδώ το Δήμο.
Μια αλλαγή, που ήταν απαραίτητη και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, για να βγει ο τόπος αυτός από το τέλμα και να αναπτυχθεί, με έργα υποδομής που θα αλλάξουν, άρδην, την εικόνα του, καθώς και τις ζωές όλων μας. Με έργα, που όχι μόνο δεν έγιναν, αλλά ούτε καν είχαν σχεδιαστεί ή δρομολογηθεί και τα οποία επιβάλλεται να πραγματοποιήσουμε, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, για ν' ανθίσουν κάποτε και αυτά εδώ τα μέρη. Ως νέος Δήμαρχος Τριφυλίας, σας υπόσχομαι πως θα ασκήσω τον διοικητικό και επιτελικό μου ρόλο με ήθος, διαφάνεια, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα, αλλά πάνω και πέρα απ' όλα με αλήθεια και απόλυτο σεβασμό στα πρόσωπά σας. Πρωταρχικός μου στόχος, θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς σας και αυτό θα επιτευχθεί μόνο εάν συνεργαστούμε και βάλουμε πάνω απ' όλα το "μαζί", για το καλό όλων μας.
Τα όποια και όσα προβλήματα του Δήμου μας, θα τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, και να είστε σίγουροι πως στο τέλος θα βγούμε νικητές. Με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και επιμονή θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και θα υλοποιήσουμε όλα εκείνα που θέσαμε σαν στόχο, με τον προεκλογικό μας λόγο και τα οποία θα έχουν τελικό αποδέκτη, καθένα από εμάς.
Σας διαβεβαιώνω, έχοντας προσωπική και σαφή άποψη της δυσχερούς κατάστασης του Δήμου, τον οποίο παραλαμβάνω και καλούμαι, από 1ης Σεπτεμβρίου 2019, να διοικήσω, όπως επίσης και πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που πρόκειται να αντιμετωπίσω, πως σε καμία περίπτωση αυτά δε θα με πτοήσουν, αντίθετα θα με πεισμώσουν, και να είστε σίγουροι πως θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Αρχίζει λοιπόν, από σήμερα κιόλας, ένας νέος αγώνας, μακρύς και δύσκολος, στον οποίο σας θέλω δίπλα μου, όλους ανεξαιρέτως, γιατί δεν περισσεύει κανείς και γιατί μόνο με την ενεργό συμμετοχή όλων, θα καταφέρουμε να κάνουμε το όραμά μας, πράξεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι, από το Α ως το Ω, μια λέξη περικλείει αυτό που θα πρέπει να μας ενώσει και να αποτελέσει την "κοινή συνισταμένη" Δημοτικής Αρχής και Πολίτη, για ό,τι ωραίο πρόκειται να συμβεί, από εδώ και στο εξής, στο Δήμο Τριφυλίας.
Και η λέξη αυτή είναι... ΑΓΑΠΩ. Άλλωστε...
Η ΑΓΑΠΗ για τον τόπο μου, ήταν αυτή που μου έδωσε το έναυσμα, έτσι ώστε να θέσω υποψηφιότητα ως Δήμαρχος Τριφυλίας.
Η ΑΓΑΠΗ σας, ήταν αυτή που με όπλισε με δύναμη και με έφερε σήμερα εδώ, να σας απευθύνομαι με την ιδιότητα του Δημάρχου.
Η ΑΓΑΠΗ όλων μας, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα είναι αυτή που θα αποτελέσει το εφαλτήριο, για τον κοινό μας αγώνα, με ένα μόνο όραμα. Να τους δώσουμε όλα εκείνα τα εχέγγυα, έτσι ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους και να μεγαλουργήσουν, εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο αύριο.
Γιατί, τότε και μόνο τότε, θα έχουμε λόγο ύπαρξης και συμμετοχής στα κοινά. Γιατί, οι επόμενες γενιές θα είναι ο κριτής μας και επιβάλλεται να μην τις απογοητεύσουμε. Γιατί, κάθε κομμάτι γης αυτού του Δήμου, έχει παρελθόν, από σήμερα θα έχει και παρόν και οφείλουμε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να έχει και μέλλον, αντάξιο της μακρόχρονης ιστορίας του.
Σας ευχαριστώ, λοιπόν, για άλλη μια φορά από τα βάθη της καρδιάς μου, για το εισιτήριο που τόσο γενναιόδωρα μου δώσατε και στο ταξίδι αυτό σας θέλω συνοδοιπόρους μου.
Τριφυλία 25-08-2019
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ».                                                                                 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα