Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Πρωτόγνωρη τουριστική κίνηση τον Αύγουστο: Γεμάτη η Μεσσηνία και το Σεπτέμβριο


Οι ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου άρχισαν να αναχωρούν σιγά σιγά από τη Μεσσηνία, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τουριστική κίνηση θα παραμείνει υψηλή τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Οι τουριστικές επιχειρήσεις του νομού αναμένεται να κάνουν ταμείο στα τέλη του επόμενου μήνα, καθώς ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά μια αντίστοιχη αύξηση στα έσοδα. Ολοι πάντως συμφωνούν ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ήρθε στη Μεσσηνία ένας πρωτόγνωρος αριθμός επισκεπτών, και ότι πολλές επιχειρήσεις λειτούργησαν στα όρια των δυνατοτήτων τους καθώς δεν ήταν προετοιμασμένες να εξυπηρετήσουν τόσο πολλούς πελάτες.Σύμφωνα πάντα με τη κίνηση στους δρόμους και στα καταστήματα -αφού καμία τοπική αρχή δεν διαθέτει επίσημα στοιχεία-, οι περισσότεροι επισκέπτες πήγαν σε Μάνη και Πυλία (περιοχές που διαθέτουν και τα περισσότερα καταλύματα) ενώ πέρασαν και τουλάχιστον μία μέρα στην Καλαμάτα.

Χιλιάδες ταξιδιώτες επισκέφθηκαν επίσης τους τουριστικούς προορισμούς των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν την Παρασκευή την εκπτωτική βραδιά στην Κυπαρισσία για να κάνουν τις αγορές τους.

Εννοείται ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου χιλιάδες Μεσσήνιοι από κάθε γωνιά της γης κατέκλυσαν τα χωριά του νομού μαζί με φίλους τους από τον τόπο διαμονής και εργασίας τους. Εννοείται επίσης ότι τις νύχτες η Μεσσηνία ξεφάντωσε όχι μόνο στα καταστήματα, αλλά και στα δεκάδες πανηγύρια που διοργανώνουν τοπικοί φορείς και σύλλογοι.
Θανάσης Λαγός, eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα