Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Χαμός στη Βουλή - Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαιτίας των τροπολογιών που θεσπίζουν πλαφόν στις συντάξεις

Δύο τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης το απόγευμα στην Ολομέλεια, αποτέλεσαν την αιτία να αποχωρήσουν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης από την ολομέλεια της Βουλής.
Φωνάζοντας «ντροπή σας» αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής το ΚΚΕ.
«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διαδικασία», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και αποχώρησε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για «κήρυξη πολέμου στον πολιτικό πολιτισμό. Μετά από μακρά συζήτηση το να εισαχθούν αυτού του είδους οι τροπολογίες αποτελεί πλήγμα για το κοινοβούλιο. Αποτελεί τεράστιο ατόπημα», είπε ο κ. Βαρουφάκης και ανακοίνωσε πως το κόμμα του αποχωρεί από τη Βουλή.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης υπεραμύνθηκε της κατάθεσης των τροπολογιών. Ο κ. Βρούτσης εξήγησε πως οι δύο τροπολογίες έπρεπε να κατατεθούν άμεσα για να διευκρινιστούν συγκεκριμένα ζητήματα που είχαν δημιουργηθεί.
Παρά την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, η ένταση συνεχίστηκε και η Ελληνική Λύση αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώνει την

αποχώρηση του ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά.
Οι μόνοι βουλευτές που έμειναν στη Βουλή ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε μια διαδικασία που έχει εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία και δεν ξέρει κανείς πώς θα ολοκληρωθεί.
Οι δύο τροπολογίες αφορούν, η μία το να μην αποδοθούν οι υψηλές συντάξεις που είναι υπό έκδοση και η δεύτερη τροπολογία αφορά εργασιακές σχέσεις σε εργολάβους και υπεργολάβους.
Ο πρόεδρος της Βουλής συνέχισε την διαδικασία κανονικά, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίζουν το νομοσχέδιο επί της αρχής και επί των άρθρων, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να είναι απούσα.
Δείτε ΕΔΩ τις δύο τροπολογίες που προκάλεσαν την αποχώρηση.    dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα