Μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών βρέθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Squeezy.
Στο πλευρό τους είναι η Χριστίνα Στριμπάκου που ως Orange Grove mentor ενθάρρυνε τα παιδιά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς προσφέρει βοήθεια στις νέες startup. Για την επιτυχία αυτή των μαθητών η κ. Στριμπάκου αναφέρει:
«Ταλαντούχοι έφηβοι startuppers στον τελικό του Orange Grove Junior Squeezy, με την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τέσσερις μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών έγιναν δεκτοί στο τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για μαθητές που υλοποιεί το Orange Grove – το διεθνές startup incubator της Αθήνας, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
Η καραντίνα δεν τους προβλημάτισε. Είναι νέοι, βρήκαν αμέσως τρόπο να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα από
απόσταση καταφέρνοντας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Και κάπως έτσι Slack, Zoom, Instagram αποκτούν επιτέλους δημιουργική χρήση.
Οι μαθητές παρακολούθησαν διαδραστικά μαθήματα και εκπαιδεύτηκαν, ώστε να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης, παγκόσμιας οικονομίας, μέσω της καλλιέργειας της κουλτούρας της καινοτομίας, της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της επιχειρηματικότητας.
Η startup τους σύγχρονη και επίκαιρη. NPB, το ακρώνυμο του No Planet B! Το πρώτο app για συσκευές Android και iOS που συγκεντρώνει στην οθόνη του κινητού σας όλες τις φιλικές ως προς το περιβάλλον επιχειρήσεις και προσφέρει στους χρήστες του μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Σκοπός της ομάδας τους είναι να βοηθήσουν την Γη να παραμείνει βιώσιμη. Για να το πετύχουν αυτό μέσα από το app τους θα προσφέρουν μια σειρά από podcasts και masterclasses ώστε να καταστήσουν ένα φιλικά προς το περιβάλλον lifestyle προσιτό σε όλους.
Την προηγούμενη εβδομάδα διαγωνίστηκαν με άλλες δέκα εξίσου δυνατές νεανικές startup που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και μέσα από μια πολύ αυστηρή διαδικασία επιλέχθηκαν μέσα στις πέντε καλύτερες ιδέες!».
Χθες ήταν ο μεγάλος τελικός και η κ. Στριμπάκου τονίζει:
«Σαν μέντοράς τους, ανεξάρτητα του σημερινού (σ.σ. χθεσινού) αποτελέσματος, θα ήθελα να τους συγχαρώ για την προσπάθεια, την αποφασιστικότητά τους καθώς επίσης και ότι κατάφεραν να κάνουν μια τόσο άρτια παρουσίαση της ιδέας τους και να ανταγωνιστούν μαθητές από τα καλύτερα σχολεία της Αθήνας.
Είστε νικητές γιατί καταφέρατε να βγείτε από αυτό που αποκαλούμε “comfort zone”, αποκτήσατε το “μικρόβιο” της επιχειρηματικότητας και τη μαγεία της συνεργασίας -το startup mindset- και πλέον σαν αληθινοί startuppers, με επιμονή και παραγωγική “τρέλα” μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο!
There is no Planet B, only NPB!
“Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν”.
Φαίδρα Σωτηρόπουλου, Κριστιάν Aχμετάι, Παναγιώτη Μπαμπανιώτη και Φώτη Μαγγανά, σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε να δουλέψω μαζί σας». eleftheriaonline
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ 1922 - 1928 .132 Μαθητές και μαθήτριες του
σχολείου με τόπο γέννησης τη Βαλύρα
-
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Το Ελληνικό σχολείο Βαλύρας λειτούργησε τα έτη 1922-28, και στη συνέχεια το
Ημιγυμνάσιο 1929-1937.Το κτίριο που στεγάζ...
Πριν από 1 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα