Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί έως τέλος Ιουλίου

Κανένας πλειστηριασμός δε θα γίνει μέχρι τις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι πλέον από έδρας ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα επαναπροσδιορίζει τις ματαιωθείσες υποθέσεις.
Ματαίωση
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την τροπολογία ρυθμίζονται ζητήματα για τον τρόπο επαναλειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας, οι εργασίες των οποίων ανεστάλησαν προσωρινά με διαδοχικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις από 11 Μαρτίου. Η τροπολογία αποσκοπεί στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των διαδίκων με την ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των εξόδων τους που προκύπτουν από τη ματαίωση των υποθέσεων.
Η τροπολογία προβλέπει τη ματαίωση των πλειστηριασμών που αφορούν κινητή

περιουσία του οφειλέτη (με εξαίρεση πράγματα υποκείμενα σε φθορά), ακίνητα, πλοία και αεροσκάφη, που έχουν ορισθεί κατά το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως 31/7/2020, πρόβλεψη για τον επαναπροσδιορισμό τους, καθώς και ζητήματα υπολογισμού προθεσμιών που αφορούν στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.
Επίσης, τη ματαίωση πλειστηριασμού στην περίπτωση που οποιαδήποτε προθεσμία εμπίπτει, έστω και μερικώς, εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής, καθώς και πρόβλεψη για τον εκ νέου προσδιορισμό του, όπως και τη ματαίωση πλειστηριασμών που επισπεύδονται και έχει ορισθεί ημέρα διεξαγωγής έως τις 15/6/2020, καθώς και πρόβλεψη για τον εκ νέου προσδιορισμό τους.  Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα