Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ποιοι βλέπουν «συμβόλαιο θανάτου» πίσω από την επίθεση με βιτριόλι

Για το στάδιο που βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη στην Καλλιθέα προ λίγων ημερών μίλησε στο CNN Greece o δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος αναφέρθηκε, ακόμη, στην κατάσταση υγείας της γυναίκας.
Ο κ. Λύτρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εντολέας του να έπεσε θύμα κάποιου συμβολαίου θανάτου, ότι η δράστιδα μπορεί να είχε συνεργούς, αλλά ίσως και να μην γνώριζε την 34χρονη.
«Είναι και αυτή μία από τις εκδοχές που υπάρχουν. Οι αστυνομικοί ερευνούν όλες τις περιπτώσεις, ωστόσο είναι αξιοσημείωτο πως η δράστιδα της επίθεσης γνώριζε τον χώρο. Σίγουρα ήταν μία πολύ καλά σχεδιασμένη ενέργεια».
Ο ίδιος, αναφερόμενος στο κατά πόσο υπάρχουν υποψίες από το συγγενικό/φιλικό της περιβάλλον, τόνισε πως κανείς δεν γνωρίζει τίποτα. «Δεν υπάρχει κάτι που να ξέρει κάποιος από το στενό της περιβάλλον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες», δήλωσε

χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τον εργασιακό της χώρο, υπογράμμισε ότι η ίδια δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιον από τον χώρο της δουλειάς της, σημείωσε ο κ. Λύτρας.
«Η 34χρονη δεν αποκλείει τίποτα, ωστόσο αυτό που υποστηρίζει με βεβαιότητα είναι ότι δεν είχε κάποια κόντρα. Ποτέ δεν ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε σχετίζεται με τον χώρο εργασίας».
Ο κ. Λύτρας, υπογράμμισε πως πρόκειται για μία προσχεδιασμένη κίνηση, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και αν η επίθεση δεν σχετίζεται με τον χώρο εργασίας της 34χρονης, η δράστις, φαίνεται πως «είχε εποπτεύσει το χώρο, το είχε προσχεδιάσει πολύ καλά, γνώριζε καταστάσεις αλλά και πώς πρέπει να διαφύγει».
Ο δικηγόρος της 34χρονης, επιβεβαίωσε πως σύμφωνα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων το καυστικό οξύ είναι βιτριόλι (θειικό οξύ).
Όσον αφορά στην ψυχολογική κατάσταση της 34χρονης, ο δικηγόρος της δήλωσε ότι «είναι σε σοκ. Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα. Όπως φαντάζεστε αυτό που της συνέβη είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο».
Για την περιγραφή της δράστιδας, όπως επεσήμανε, η 34χρονη δεν έχει μπορέσει να θυμηθεί προς το παρόν κάποιο άλλο στοιχεία. Γνωρίζουμε ήδη πως η ίδια είχε δηλώσει στους αστυνομικούς: «Ήταν ψηλή, αδύνατη, δεν την πρόσεξα πολύ, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να μου μιλήσει καθόλου, χωρίς να μου πει τίποτα. Ξαφνικά γύρισα να δω ποια είναι αυτή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκείνη μου έριξε το βιτριόλι. Όλα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Πονούσα φρικτά δεν θυμάμαι τίποτα παραπάνω». Τα συγκεκριμένα λόγια επιβεβαίωσε και ο κ. Λύτρας, τονίζοντας πως ακόμη δεν γνωρίζει κάτι επιπλέον.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο δικηγόρος της 34χρονης τόνισε ότι οι Αρχές δουλεύουν σε πυρετώδεις ρυθμούς.
«Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Οι Αρχές έχουν εξετάσει πάρα πολύ κόσμο και προς το παρόν δεν βγαίνει κάποια άκρη. Συγκεκριμένα, έχουν εξετάσει άτομα και από τον επαγγελματικό της χώρο, τα οποία δεν είναι πολλά, αλλά και κάποιους φίλους της».
Καταλήγοντας ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε στην κατάσταση της όρασης της 34χρονης. «Δεν έχει μπει σε κάποιο καινούργιο χειρουργείο για το μάτι της. Η κατάσταση παραμένει σταθερή, ωστόσο αναμένεται να κάνει ακόμη πολλά χειρουργεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα