Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Xαρίτσης: Kαμία εξέλιξη στην ολοκλήρωση του Φιλιατρινού φράγματος-Ερώτηση σε Βορίδη

Καμία εξέλιξη ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης για την αξιοποίηση του Φιλιατρινού Φράγματος –Nέα ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής και βουλευτή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Βορίδη, για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην δημοπράτηση των εγγειοβελτιωτικών έργων του Φράγματος Φιλιατρών.
Ένα έργο που εξελίσσεται σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» αφού φέτος συμπληρώνονται 14 χρόνια από την πρώτη αναγνωριστική μελέτη του, και το οποίο παραδόθηκε τελικά ως «κέλυφος» το 2017, χωρίς δηλαδή τα απαραίτητα δίκτυα διοχέτευσης του νερού για την

άρδευση των αγροτεμαχίων.
Κατόπιν αυτών η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ενέταξε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 45.880.000 ευρώ, ώστε να υλοποιηθούν τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα και να αξιοποιηθεί επιτέλους το Φράγμα.
Έκτοτε, από τον Ιούλιο του 2019 και ενώ έχουν περάσει 10 μήνες από την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία της δημοπράτησης δεν έχει προχωρήσει, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην πορεία ολοκλήρωσής του.
Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος Υπουργός ΥΠΑΑΤ τηρεί «σιγήν ιχθύος» αφού σε ερώτηση που του κατατέθηκε στην βουλή τον Ιανουάριο του 2020 για το ίδιο θέμα δεν απάντησε, εγείροντας ερωτηματικά για το αν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται εντάσσονται στην διακοπή όλων των μεγάλων έργων που είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (Ε.Ο. Πάτρας – Πύργου, Μετρό Θεσσαλονίκης, ΒΟΑ Κρήτης κλπ), ώστε να «ξαναβαπτισθούν» ως έργα της σημερινής κυβέρνησης.
Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον ΥΠΑΑΤ:
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί άμεσα το ΥΠ.Α.Α.Τ. για να ελαχιστοποιήσει τις χρονοβόρες διαδικασίες και να συντονίσει τις επιμέρους ενέργειες ώστε το έργο επιτέλους να ολοκληρωθεί.
Πότε σκοπεύει να προβεί στην σύνταξη μνημονίου με το Υπουργείο Πολιτισμού για την αρχαιολογική εποπτεία των εκσκαφών και την συντέλεση απαλλοτριώσεων, για τα οικόπεδα των αντλιοστασίων.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ  messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα