Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: “Γελοία η δικαιολογία ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την καταστροφή στις ελιές-Να λύσει το πρόβλημα η Κυβέρνηση”

Μέτρα στήριξης ζητούν από την Κυβέρνηση οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μεσσήνης, διεκδικώντας το 100% της κάλυψης της ζημιάς από τον καύσωνα στις ελιές
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
“Για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουμε το εισόδημα μας.Ήδη η καταστροφή στην καρπόδεση μετά τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μάη 2020, είναι μεγάλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις – περιοχές είναι μάλιστα καθολική.Αυτό έρχεται ως συμπλήρωμα στις προηγούμενες καταστροφικές χρονιές, που από την μία εκτοξεύτηκε το κόστος παραγωγής, τα χρέη μας κτλ, και από την άλλη η τιμή του λαδιού κατρακύλησε κάτω από το κόστος παραγωγής.
Εδώ και τώρα:
· Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις

και αποζημιώσεις
·“Αποζημίωση στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο. Η δικαιολογία του ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση”
Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να μας αποζημιώσει. Έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.
· Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
· Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.
Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός – οι αγρότες καταστρεφόμαστε.
Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα