Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Παρασκήνιο: O ΣΥΡΙΖΑ..... «ψήφισε» υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γ. Στουρνάρα

Τα τέσσερα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ, που θεωρούνται προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ και που ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γ. Στουρνάρα
Ενδιαφέρον παρασκήνιο παρουσιάζει η ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην ηγεσία της ΤτΕ. 
Παρά την σκωπτική ανακοίνωση και τα ειρωνικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκλογή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου υπήρξαν διαφωνίες που εκφράστηκαν από τέσσερα από τα συνολικά δώδεκα μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή, του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ, που θεωρούνται προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ και που ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γ. Στουρνάρα.
Ο ένας εκ των τεσσάρων είναι ο Θόδωρος Μητράκος, εκ των δύο Υποδιοικητών της τράπεζας ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του Γιάννη Δραγασάκη. Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του Θόδωρου Μητράκου με τον Γιάννη Στουρνάρα δεν ήταν πάντα ανέφελες καθώς οι δύο συγκρούστηκαν πολλές φορές μέσα στο Γενικό Συμβούλιο όμως συμφώνησαν σε μια σειρά από άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα την πώληση του οικοπέδου της τράπεζας στο Π. Φάληρο. Η θητεία του Θόδωρου Μητράκου λήγει τον Μάρτιο του 2021.

Ο δεύτερος διαφωνών με την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Νίκος Σκορίνης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ο οποίος στελεχώνει την Πολιτική Γραμματεία, ενώ η τριετής θητεία του στην ΤτΕ εκπνέει τον Φεβρουάριο της νέας χρονιάς.

Στο ίδιο μήκος και η Όλγα Χαρίτου σύζυγος του βουλευτή Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου, η οποία από το 2017 διορίστηκε στο εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων καθώς και στο συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, με εξαετή θητεία. 
Η κα Χαρίτου και ο σύζυγος της ανήκουν στην στενή «παρέα» της Αίγινας καθώς διαθέτουν σπίτι στο νησί ενώ θεωρούνται απ τους στενούς φίλους του Αλέξη Τσίπρα.  «Ηχηρό» ναι στην ανανέωση της θητείας Στουρνάρα ακούστηκε και από τον οικονομολόγο Δημήτρη Σιδέρη, ο οποίος φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και τοποθετήθηκε στο ίδιο Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2018.
newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα