Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Επανέρχονται στα θρανία οι μαθητές του δημοτικού – Τι θα ισχύσει από Δευτέρα


Όλο αυτό το διάστημα, οι μικροί μαθητές βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς από τον μαυροπίνακα βρέθηκαν να παρακολουθούν μαθήματα από την οθόνη του υπολογιστή λόγω της πανδημίας
Μετά από 2.5 μήνες μακριά από τις σχολικές αίθουσες, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία και να έρθουν και πάλι σε επαφή με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.
Όλο αυτό το διάστημα, οι μικροί μαθητές βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς από τον μαυροπίνακα βρέθηκαν να παρακολουθούν μαθήματα από την οθόνη του υπολογιστή λόγω της πανδημίας.
Ωστόσο, τη Δευτέρα επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο με αρκετές όμως αλλαγές καθώς τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής όταν τα τμήματα ξεπερνούν τους 15 μαθητές ενώ θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα για την προστασία τους.
Το νέο τοπίο στα δημοτικά από Δευτέρα
Σύμφωνα με όλα όσα έχουν ανακοινωθεί, τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές ανά ηνμέρα και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.
Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά, όπως ισχύει δηλαδή για γυμνάσια και δημοτικά.
Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού).
Χωριστά διαλείμματα – Προαιρετική η χρήση μάσκας
Για την καλύτερη προστασία των μικρών μαθητών, προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού αλλά και απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.
Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία).
Τι θα ισχύσει για απουσίες και τηλεμαθήματα
Και στα δημοτικά σχολεία, υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους. Εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων που υπήρχαν για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, έχει διευκρινιστεί πως όσοι μαθητές τα παρακολουθούν από το σπίτι, η κάμερα θα στοχεύει μόνο στον πίνακα και στον δάσκαλο και όχι στους μαθητές που βρίσκονται στην τάξη.
Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία των δημοτικών σχολείων παρατείνεται έως και τις 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου) ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα, περί τις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα