Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΕΟΦ: Απαγορεύει υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια που κυκλοφορούν στην αγορά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του βιοκτόνου προϊόντος 75 PERCENT ALCOHOL WET WIPES, αντισηπτικά μαντηλάκια, ανακοινώνει ο ΕΟΦ.
Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες HERMES CHEMICALS LTD, ΔΕΚΕΛΕΙΑ ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ Ε.Π.Ε και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται

υπόψη του ΕΟΦ.
Προειδοποίηση για το προϊόν DETONIC
Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) και για το προϊόν DETONIC, το οποίο διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου.
Το DETONIC, χωρίς να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, αναφέρει ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.
Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα