Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Κλιμάκια ΕΟΔΥ: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε Άσυλο Ανιάτων και “Αλεξανδράκειο”

Ξεκίνησαν την Τετάρτη και συνεχίστηκαν και σήμερα οι μοριακοί έλεγχοι από τις δυο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, για την ανίχνευση και τον εντοπισμό τυχόν κρούσματος κορονοϊού.
Οι δύο κινητές μονάδες που στελεχώνονται από νοσηλευτή και οδηγό και εποπτεύονται από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, που θα έχει και τον ρόλο του συντονιστή, έδωσαν προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες που ζουν σε κοινό χώρο, και μετέβησαν αρχικά και ολοκλήρωσαν την δειγματοληψία σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενος στο Άσυλο Ανιάτων και σήμερα ολοκλήρωσαν – λαμβάνοντας 96 δείγματα – το Γηροκομείο “Αλεξανδράκειον”. Η ανταπόκριση και η συνεργασία όλων είναι υποδειγματική.
Την επόμενη εβδομάδα έχει γίνει προγραμματισμός να μεταβούν σε δομές υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως η “Διάπλαση” αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού πρώτα γίνει ανεφοδιασμός και στα ειδικά “στειλεό ελέγχου”. Το δείγμα λαμβάνεται με ειδικό πλαστικό στειλεό (όχι ξύλινο) και τοποθετείται στο ειδικό σωληνάριο

με υλικό μεταφοράς. Ακολούθως, τα δείγματα στέλνονται στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα και στο Ινστιτούτο Παστέρ για έλεγχο και συλλέγονται τα στατιστικά στοιχεία τα οποία και θα ανακοινωθούν μόλις έχει σχηματιστεί μια πλήρης εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα