Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για τους δασικούς χάρτες

Την απόσυρση των δασικών χαρτών και την αντικατάστασή τους με τις παραγωγικές ζώνες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, καλώντας το υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε νομοθέτηση υπέρ των αγροτών.
Σε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος τονίζει: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, με αφορμή απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις περί εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων προ του 1975 καθώς και του δικαιώματος αγοράς αγροτικής χρήσης για όσες εκχερσώσεις πραγματοποιήθηκαν μετά το 1975, απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς το υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε άμεση νομοθέτηση υπέρ των αγροτών γιατί η επιβίωση της αγροτιάς σημαίνει επιβίωση όλης της χώρας.
Δεν νοείται 75 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου να ομιλούμε περί δασικών εκτάσεων που κατά τους δασολόγους έχουν παράνομα εκχερσωθεί και όταν στις εκτάσεις αυτές έχει υπάρξει πληθώρα νομικών ενεργειών όπως π.χ. αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και

φυσικά επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Δημιουργείται ενόψει των ενεργοποιήσεων των δικαιωμάτων της επιδότησης πλήθος ερωτημάτων τι θα γίνει με τα αγροτεμάχια που εμφανίζονται ως "δασικά" και τι αντίκτυπος θα υπάρξει στις πληρωμές εάν τελικώς αυτά κριθούν από το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ ως απορριπτέα και παρανόμως επιδοτούμενα.
Απευθύνουμε ερωτήματα -προς τους αρμοδίους- εάν τα αγροτεμάχια κριθούν "δασικά" θα κληθούν οι συνάδελφοι αγρότες ν' επιστρέψουν επιδοτήσεις; Επιπλέον, το νομικό καθεστώς των αγροτεμαχίων ποιο θα είναι; Οι συνάδελφοι αγρότες θα συνεχίσουμε να έχουμε τη δυνατότητα καλλιέργειας και απολαβής ή θα κληθούμε να τα παραδώσουμε στο Δημόσιο;
H απόφαση του ΣτΕ, που δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα των αγροτών, νομιμοποιεί προειλημμένες αποφάσεις για τους αγρότες και ανοίγει την κερκόπορτα για εξώσεις των αγροτών από τις εκτάσεις που κληρονομήσαμε από τους πατεράδες μας.
Καλούμε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Αγροτικής Ανάπτυξης και με τους αγροτικούς συλλόγους της ελληνικής επικράτειας, να προχωρήσουν στην απόσυρση των δασικών χαρτών και να τους αντικαταστήσουν με τις παραγωγικές ζώνες του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σταματήστε τον εμπαιγμό των αγροτών καθώς δεν έχετε επιλύσει κανένα απολύτως πρόβλημα».  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα