Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

«Άρχεται η συνεδρίαση» στις 22/6 για όλα τα Ποινικά Δικαστήρια

Την πλήρη λειτουργία των Ποινικών ακροατηρίων για τις 22 Ιουνίου, με κανόνες ορισμένους επακριβώς ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή όλων των δικών προβλέπει η νεα ΚΥΑ για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.
Την ημερομηνία αποκάλυψε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία αναφέρει πως «σύμφωνα με τις μέχρις στιγμής πληροφορίες μας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όλα τα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια πρόκειται να επαναλειτουργήσουν σε πλήρη λειτουργία από 1.6.2020, όπως και η εκδίκαση όλων των ποινικών υποθέσεων που αφορούν αναστολές και δικονομικές ποινικές δίκες (497, 430, 341 κλπ). Η πλήρης λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων προβλέπεται για τις 22.6.2020.
25 άτομα στις μικρές αίθουσες
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΟΠΔΥ ενόψει των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν ρίξει εξαιρετικά χαμηλά το R0 μετέστρεψε το απόλυτο 1 άτομο/10 τμ και μπαίνει πλέον ο

κανόνας των 25 ατόμων ανά «μικρή» αίθουσα.
Δηλαδή στον ορισμό της μικρής αίθουσας μετράνε προφανώς οι χωρητικότητας περίπου 100 τμ αίθουσες των δικαστηριων και με αυτό το κριτήριο θα υπάρχει ανάλογη χωρητικότητα στις μεγαλύτερες αίθουσες. Δηλαδή ουσιαστικά ο κανόνας μεταστρέφεται σε (περίπου) 1άτομο/4 τμ. Πχ. Σε μια μεγάλη αίθουσα 300 τμ στα δικαστήρια θα μπορούν να μπούν περίπου 75 άτομα.
Όλες οι δίκες
Ουσιαστικά επίσης επαφίεται στις διοικήσεις των δικαστηρίων να προχωρήσουν στους προσδιορισμούς των δικών ανεξαρτήτως μεγέθους, δεδομένου πως πλέον υπάρχει χρόνος προετοιμασίας (25 μέρες) και παράλληλα η δυνατότητα χωρητικότητας των αιθουσών για τη διενέργεια ακόμα και μεγάλων δικών. Ουσιαστικά δηλαδή οι ειδικοί δίνουν το ελεύθερο από τις 22 Ιουνίου να γίνονται ακόμα και δίκες με πολυπληθείς ομάδες κατηγορουμένων και διαδίκων. dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα