Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Εμφανίστηκαν κουνούπια… «τέρατα» -Τι προκαλούν αν σε τσιμπήσουν

Μια ιδιότυπη εισβολή γνωρίζει η Ισπανία μετά τη σαρωτική επέλαση του κορωνοϊού. Κουνούπια – «τέρατα», ασιατικής προέλευσης, τέσσερις φορές το μέγεθος των κανονικών, έχουν «επισκεφθεί» την Ίμπιζα.
Τα έντομα, τα οποία κουβαλούν ασθένειες, όπως ο ιός Ζίκα, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο κίτρινος πυρετός, έχουν αναπτυχθεί από το κλείσιμο των ξενοδοχείων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Sun.
Aυτό συμβαίνει καθώς προτιμούν την υγρασία οπότε έλκονται από τις πισίνες, οι οποίες όμως δεν λειτουργούσαν λόγω καραντίνας.
Στα κουνούπια απαιτούνται 10 με 12 ημέρες να εκκολαφθούν, και στην πορεία κινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν οι άνθρωποι κυκλοφορούν.
Έχουν τη δυνατότητα να τσιμπήσουν τον άνθρωπο μέσα από τα ρούχα του, όπως

αναφέρεται στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.
Στην Ίμπιζα, πάντως, ανεστάλησαν όλες οι τουριστικές δραστηριότητες εξαιτίας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης των μετακινήσεων.
Δεδομένων των συνθηκών, το τμήμα διαχείρισης περιβάλλοντος στην Ίμπιζα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να καθαρίσουν τις πισίνες τους, υπογραμμίζοντας ότι η αμέλεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπάνια προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα