Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Νομικές προσφυγές γιατρών για μετακίνηση τους από την Καλαμάτα στην Κυπαρισσία

Προσφυγές στο αρμόδιο δικαστήριο, στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν οι δύο γιατροί, ο χειρουργός Παναγιώτης Καλοφωλιάς και η νεφρολόγος Αγγελική Ζέρβα, για την απόφαση μετακίνησης και επιστροφής τους από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Επίσης, κατέθεσαν αναφορά στην 6η ΥΠΕ, στο Σύλλογο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και στον εισαγγελέα, επισημαίνοντας ότι δεν εξυπηρετείται το εύρυθμο της λειτουργίας των μονάδων, ιδιαίτερα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Για τις κινήσεις τους αυτές μας ενημέρωσε ο δικηγόρος τους Ηλίας Κολλύρης, από την Αθήνα, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας κι έκανε λόγο για “δίωξη με τη μορφή νομιμοφάνειας”. Επικοινωνία είχαμε και με τον κ. Καλοφωλιά, με παράκληση του

δικηγόρου.
Αναλυτικά, όσον αφορά την προηγούμενη ενημέρωση που είχαμε από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου - γιατρό Κώστα Αποστολόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει το νόμο για την επιστροφή τους, ο δικηγόρος Ηλ. Κολλύρης παρατήρησε ότι “για τη διάταξη που αναφέρεται ο αναπληρωτής διοικητής, είναι φωτογραφική διάταξη που περιελήφθη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Φωτογραφίζει» και στοχοποιεί γιατρούς που είχαν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εσπευσε ο κ. Αποστολόπουλος να την εκτελέσει, την εκτέλεσε, όμως, πλημμελώς. Γιατί δεν ήταν αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων”.
Ο δικηγόρος υπενθύμισε πως “οι δύο γιατροί ήρθαν από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και οργάνωσαν το χειρουργικό και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού” κι επεσήμανε ότι “το Εποπτικό Συμβούλιο αρνήθηκε, ζήτησε να μη φύγει η κ. Ζέρβα, γιατί στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα έμεναν μόνο επικουρικές γιατροί, καθώς δεν θα υπάρχει μόνιμος”.
Εκανε λόγο για αλλότριους λόγους “που δεν εξυπηρετούν το εύρυθμο της λειτουργίας. Οι επικουρικές γιατροί δεν έχουν το νομικό έρεισμα και την επιστημονική ευθύνη για τη λειτουργία της μονάδας”.
Για την αναφορά που κατατέθηκε, παρατήρησε ότι “δεν τηρείται η νομιμότητα στη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και τον κ. Καλοφωλιά τον υποβαθμίζουν, τον πηγαίνουν σε προσωποπαγή θέση, καθώς δεν υπάρχει κενή οργανική θέση χειρουργού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας”.
Η ΑΠΟΨΗ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ
Ο χειρουργός Παν. Καλοφωλιάς μας είπε ότι ήρθε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τον Ιούλιο του 2017, ενώ ο προηγούμενος νόμος για όλα τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία έγινε τον Μάρτιο του 2019.
Επεσήμανε ότι ως υπάλληλος του κράτους θα ακολουθήσει την απόφαση και θα τηρήσει το νόμο, εάν κι εφόσον είναι σύννομος και συνταγματικά κατοχυρωμένος. Δήλωσε ότι είναι συνταγματικό του δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα και θα τηρήσει τις αποφάσεις τους. Παρατήρησε ότι είναι λειτουργός υγείας και θα υπηρετήσει όπου ταχθεί.
Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο κ. Καλοφωλιάς πήρε αναρρωτική άδεια γιατί αντιμετωπίζει νέο σοβαρό οφθαλμολογικό πρόβλημα, για το οποίο, όπως γνωρίζουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχει υποβληθεί σε 2 - 3 χειρουργικές επεμβάσεις από την αρχή του 2020.    Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα