Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Περιοδεία Νίκα σε έργα στην Τριφυλία

Σημαντικά έργα για την Τριφυλία επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εξαγγέλλοντας νέες χρηματοδοτήσεις αλλά και υποστήριξη έργων που είναι σε εξέλιξη.
Σημαντική ήταν η ανακοίνωση του για το λιμάνι της Κυπαρισσίας από όπου ξεκίνησε και την περιοδεία του στην Τριφυλία, όπου ανέφερε ότι θα γίνει συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση των εσωτερικών εργασιών που απαιτούνται, ύψους 1 εκ. ευρώ σίγουρα και εφόσον υπάρχει και η νομική δυνατότητα ακόμη και 2,5 εκ. ευρώ.
Παράλληλα ξεκινά άμεσα η μελέτη για την επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 70 μέτρα περίπου και ότι άλλες συμπληρωματικές εργασίες χρειαστούν ώστε το λιμάνι επιτέλους όπως είπε και ο ίδιος να ολοκληρωθεί, το ύψος των έργων αυτών υπολογίζεται στα 5,5 εκ. ευρώ. Στην Κυπαρισσία επίσης επισκέφθηκε το οικόπεδο 6,8 στρεμμάτων που παραχωρείτε από την Περιφέρεια στο Δήμο για χρησικτησία, προκειμένου να γίνουν γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις , τα οποία θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια με

200.000 ευρώ.
Επόμενος σταθμός ήταν η Χριστιανούπολη και ο ιστορικός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εκεί ο κ. Νίκας είχε πάει πάλι μόνος του πριν ένα μήνα περίπου και αυτή τη φορά επέστρεψε έχοντας παραλάβει πριν λίγες ημέρες από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Χαράλαμπο Αλεξόπουλο την μελέτη για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και την επισκευή του μικρού ναού που βρίσκεται πλησίον του κεντρικού.
Για τα συγκεκριμένα έργα ο κ. Νίκας δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση 600.000 ευρώ, περίπου όσο είναι και το ποσό της μελέτης και όπως είπε μέχρι τέλος καλοκαιριού θα έχει δημοπρατηθεί. Επίσης επεσήμανε στον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο να φροντίσει η Περιφερειακή Ενότητα για την βελτίωση του δρόμου πρόσβασης Φιλιατρά – Χριστιάνοι.
Στα Φιλιατρά επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα που άκουσε τα παράπονα των μελών της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΤΟΕΒ Φιλιατρών. Ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις κτηριακές υποδομές τόνισε πως εφόσον παραχωρηθούν στο Δήμο θα πρέπει να γίνει μια μελέτη από την πλευρά του Δήμου για την αξιοποίηση τους και την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Μαραθούπολή το αλιευτικό της καταφύγιο , έργο το οποίο έχει δημοπρατηθεί και όπως τόνισε μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες του. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5,2 εκ. ευρώ προσωρινός ανάδοχος είναι η εταιρεία ΕΡΤΕΚΑ που κάνει και το έργο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Εκεί όπως τονίστηκε θα γίνει ενίσχυση του υπήνεμου μόλου, επισκευή του προσήνεμου, κρηπιδώματα, εκβάθυνση, θέσεις για δέσιμο σκαφών και διαμόρφωση του χώρου.
Επίσης επισκέφθηκε και καρπουζοχώραφα στην περιοχή της Τερψιθέας όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της συγκομιδής, αλλά και για ένα πρωτοποριακό πείραμα που υλοποιείται στα πλαίσια της γεωργίας της ακριβείας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας.
Τον κ. Νίκα συνόδευε ο αντιπεριφεριάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γιώργος Μουταφίδης, ενώ το υποδέχθηκε και τον συνόδευσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης που εξέφρασε την ικανοποίηση του για όσα ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας την καλή συνεργασία που έχουν. Παρέστησαν επίσης η αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου και ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα