Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ανατροπή με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Αυστηρά 60 λεπτά και μόνο στρατιωτική


Αλλάζουν τα δεδομένα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς λαμβάνονται έκτακτα μέτρα.
Αλλάζουν τα δεδομένα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς λαμβάνονται έκτακτα μέτρα.
Σε επικοινωνία που είχε το thetoc με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε πως ζητήθηκε διευκρίνιση από το υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης για τη διεξαγωγή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.
Το πρωί της Παρασκευής έλαβαν έγγραφη απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου τονίζεται πως η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και θα περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά.
Πηγές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέφεραν επίσης, μιλώντας στο 
thetoc, πως έχει ζητήσει διευκρινίσεις και για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και τη μαθητική παρέλαση και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σημειώνεται ότι οι θεατές θα παρακολουθήσουν κανονικά τη στρατιωτική παρέλαση, ωστόσο θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας. Σημειώνεται ότι τα έκτακτα αυτά μέτρα λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.
Παγώνη: Με τις παρελάσεις είναι επικίνδυνο να εκτιναχθούν τα κρούσματα
Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε σημερινή συνέντευξή της αναφέρθηκε στο ζήτημα των παρελάσεων, τονίζοντας πως είναι πολύ επικίνδυνο να εκτιναχτούν τα κρούσματα.
"Όσοι πάνε στην παρέλαση θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Τώρα πως θα κρατήσουν αποστάσεις; Δεν ξέρω. Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας να φορέσει τη μάσκα του, να κρατήσει τις αποστάσεις του και όταν τελειώσει η παρέλαση να φύγει για να πάει να φάει. Η μεγάλη κινητικότητα φέρνει αύξηση κρουσμάτων. Δεν παίζει ρόλο αν είναι εξωτερικός χώρος. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν ο διπλανός σου είναι ανεμβολίαστος ή αν νοσεί και είναι ασυμπτωματικός. Η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη! Αυτό που μας στενοχωρεί είναι το υψηλό ιικό φορτίο και εμβολιασμοί κάτω από 50% σε πολλές περιοχές. Είναι τραγικό αυτό. Εδώ και ένα μήνα 15 θάνατοι από νέους ανθρώπους, βλέπετε πως η μετάλλαξη τρέχει και τρέχει πιο μπροστά κι από εμάς", είπε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".  
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα