Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη ακόμα ένας ανήλικος - Προφυλακιστέοι ακόμα δύο κατηγορούμενοι


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου αγοριού από συνομήλικούς του. Την ίδια ώρα ακόμα δύο ανήλικοι προστέθηκαν στη λίστα των προφυλακισμένων παιδιών για την φρικτή υπόθεση. Συνολικά οι κατηγορούμενοι που έχουν προφυλακιστεί φτάνουν τους πέντε, ενώ ένας έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω ηλικίας. Παράλληλα αναμένονται και νέα εντάλματα σύλληψης.
Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ακόμη ένας έφηβος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ενώ υπάρχει και ένας όγδοος κατηγορούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Εξετάζεται ακόμη ο ρόλος και τεσσάρων κοριτσιών γύρω στα 15 έτη.
Οι ανήλικοι που έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες: 
Συμμορία, Ομαδικός βιασμός κατ` εξακολούθηση, Πορνογραφία.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ανήλικοι που συμμετείχαν στα ειδεχθή περιστατικά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, αρνούνται όμως τις κατηγορίες του βιασμού καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζουν ήταν όλα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού: «Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι, άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε».
Επίσης ότι: «Δεν είχα συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και ότι τα εν λόγω περιστατικά ξεπέρασαν τα όρια του αστείου».
Ο έκτος έφηβος που φέρεται να συμμετείχε στα περιστατικά βιασμού του 15χρονου συμμαθητή τους βρίσκεται εκτός φυλακής υπό περιοριστικούς όρους καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.
Ο προφυλακισμένος μαθητής που τράβηξε τα επίμαχα βίντεο υποστήριξε πως δεν είχε καμία φυσική συμμετοχή στους ομαδικούς βιασμούς. Φέρεται να υποστήριξε πως: «Όταν ξεκίνησε το αστείο εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή! Στην αρχή απλώς κοιτούσα ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. Το πρώτο βίντεο που τράβηξα το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους καθώς οι ίδιοι μου το ζήτησαν και σε κανέναν άλλο».
«Έχτιζαν» το προφίλ των σκληρών στα social media με όπλα και ναρκωτικά
Χρησιμοποιώντας τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στην Αττική προσπαθούσαν να χτίσουν ένα προφίλ άγριων και αδίστακτων παιδιών και φέρονταν σαν μέλη συμμορίας.
Όπως φαίνεται στις εικόνες του OPEN, ένας από τους ανήλικους κρατούσε όπλο ενώ κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει στα προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και με ναρκωτικά.


Τα κινητά όλων των κατηγορουμένων έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας καθώς οι αξιωματικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν οι κατηγορούμενοι είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους μηνύματα στα οποία αναφέρονταν στο θέμα του βιασμού.
Οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν και τα ανήλικα παιδιά, μεταξύ αυτών και τα τέσσερα κορίτσια τα οποία, όπως είπε στην κατάθεσή του το θύμα, ήταν παρούσες στις φορές που έγιναν αυτές οι σοκαριστικές πράξεις και είχαν διακινήσει μάλιστα και το βίντεο του βιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα