Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Τριφυλία: Φόλες σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα


Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι φόλες που κατ’ επανάληψη τον τελευταίο μήνα ρίχνουν ασυνείδητοι στους Αρμενιούς Τριφυλίας, ακόμη και σε αυλές σπιτιών, με θύματα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.
Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δημοσίευση κατοίκου στα social media: «Χρόνια πολλά! Απλά και λιτά! Εάν οι άνθρωποι σταύρωσαν τον Χριστό, κανείς δε νιώθει την ανάγκη εξιλέωσης από το χωριό μας για τα θύματα δεσποζόμενων σκύλων και αδέσποτων, που με τα παρανοϊκά χέρια τους οδηγούν σε φρικτό θάνατο το ζώο! Δεύτερη φόλα βρέθηκε λοιπόν στους Αρμενιούς, στον κήπο μας! Όταν πριν από ένα μήνα είχαν δολοφονήσει το ένα από τα δύο σκυλιά της πεθεράς μου! Ευτυχώς αυτό το σκυλί στάθηκε τυχερό, διότι βρήκαμε τη φόλα πριν τη φάει!
Να ξέρετε, αγαπητοί μου, ότι αυτό που πράττει αυτός που ρίχνει φόλα δεν τον χαρακτηρίζει ΕΞΥΠΝΟ! Αντιθέτως, τον θεωρώ ανεγκέφαλο, απαίδευτο, που απλά και μόνο σέρνει το κουφάρι της μίζερης ζωής του από εδώ και εκεί, απλά για να υπάρχει! Κακό, διότι η ηλιθιότητα του δεν του επιτρέπει να καταλάβει το μέγιστο πόνο που προκαλεί η φόλα σε ένα ζώο! Φρικτό πόνο, πολύ φρικτό, με σπασμούς, μυϊκούς τρόμους και άλλα πολλά που δεν μπορεί να φανταστεί!
Ας πούμε ότι σε αυτόν που ρίχνει φόλα, είναι σαν να του βάζουμε με το ζόρι μέσα στο στόμα ένα μπουκάλι ξύδι, χλωρίνη, αρσενικό, ψευδάργυρο, στρυχνίνη και μια σειρά από γεωργικά φάρμακα! Τι να πω τώρα για το χωριό μας! ΝΤΡΟΠΗ! Ντρέπομαι που αποτελώ μέρος αυτού του όμορφου τόπου! Ντρέπομαι διότι οι συντοπίτες πράττουν ποινικό αδίκημα! Δυστυχώς! Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ομολογήσει αυτή την πράξη και να το πει ευθέως; Γιατί φοβάται; Ας βγει να πει δεν αγαπώ τα ζώα! Γιατί κινείται ύπουλα; Και τι δουλειά έχει να πετά σε αλλουνού χώρο τέτοια πράγματα; Αυθαίρετα και ύπουλα και βρώμικα όπως η ψυχή του! Ήμαρτον, Παναγία μου!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα