Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Σπείρα ναρκωτικών: Το "ψωμάκι", τα "ρεφρέν" κι οι "στίχοι" - Οι διάλογοι της διακίνησης και οι δηλώσεις Κούγια για Αδαμαντίδη


Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου για διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα.
Το όνομα του Θέμη Αδαμαντίδη ενεπλάκη στην υπόθεση, αφού οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον έναν από τους τέσσερις συλληφθέντες να είναι κουμπάρος του τραγουδιστή. Μάλιστα ο τραγουδιστής φέρεται να ήταν πελάτης του κυκλώματος, που έκανε και delivery τα ναρκωτικά στα σπίτια των πελατών.
Οι παραγγελίες γίνονταν με κωδικές ονομασίες όπως "στίχοι" και "ρεφρέν", "λεπτά" και "ψωμάκι".
Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ο τραγουδιστής έχει τον αριθμό "8".
Στις συνομιλίες, σύμφωνα με τo TLive στον Alpha, που φέρεται να είχε ο Θέμης Αδαμαντίδης με τον αρχηγό του κυκλώματος ανέφερε τα εξής:
Αρχηγός: έλα.
Τραγουδιστής: πότε θα έρθεις;
Αρχηγός: σε μισή ώρα περίπου θα είμαι σπίτι σου.Τραγουδιστής: άντε μπράβο ναι είναι, δεν είναι ο ίδιος ακριβώς, είναι άλλος ο "φίλος" μας ε;
Αρχηγός: αυτό το τελευταίο. Δε σου άρεσε;
Τραγουδιστής: Ωωω καλά θα τα πούμε έλα θα τα πούμε.
Αρχηγός: Περίμενε ρε έχω και το τελευταίο ακούς;
Τραγουδιστής: Ναι ναι το προτελευταίο θέλω.
Αρχηγός: Και το προηγούμενο.
Τραγουδιστής: Έλα, έλα θα τα πούμε.
Αρχηγός: Όταν ήρθα στο σπίτι δε μου είπες, ο τελευταίος "στίχος".
Τραγουδιστής: Ε ναι εντάξει δεν θα σου πω σου λέω θα σου πω.
Αρχηγός: Έχω δύο στίχους (κωδική ονομασία για τα γραμμάρια κοκαΐνης).
Τραγουδιστής: (ακατάληπτο), γεια, γεια.
Αρχηγός: Και τι άλλο να κάνω (γέλια).
Τραγουδιστής: Άλλαξε το "ρεφρέν" έλα γεια.
Αρχηγός: Γεια
Σε άλλο σημείο φαίνεται να μιλούν για κοκαΐνη που ήδη είχε πάρει ο τραγουδιστής και αναφέρουν αν το "προϊόν" ήταν καλής ποιότητας.
Αρχηγός: Αυτό που σου έδωσα δεν ήταν σε καλή κατάσταση;
Τραγουδιστής: Ε;
Αρχηγός: Μ’ αυτό που σου 'δωσα
Τραγουδιστής: Όχι όχι μ’ αυτήν.
Άλλο σημείο του διαβιβαστικού καταγράφει μια συνομιλία στην οποία φαίνεται πως η ποσότητα κοκαΐνης που έχει πάνω του ο αρχηγός του κυκλώματος δεν επαρκούσε στον τραγουδιστή.
Αρχηγός: Έχω συνεννοηθεί με τον Ηλία.
Τραγουδιστής: Με τον Ηλία;
Αρχηγός: Έχω συνεννοηθεί. Γύρισα να τακτοποιηθώ και γυρίζω.
Τραγουδιστής: Δηλαδή είσαι σπίτι ακόμα;
Αρχηγός: όχι παιδί μου. Ήρθα εγώ. Ήρθα αλλά δεν επαρκούσαν οι "στίχοι".
Τραγουδιστής: Α.
Αρχηγός: Και ξανά έφυγα και θα ξανάρθω.
Τραγουδιστής: Σε πόση ώρα;
Αρχηγός: Ε, μισή ώρα δεν θα κάνω;.
Σε άλλη συνομιλία ο τραγουδιστής φέρεται να λέει στον αρχηγό να συναντηθούν για να αγοράσει κοκαΐνη.
Τραγουδιστής: θα έρθεις μια βολτίτσα προς τα δω να σε δω λίγο;
Αρχηγός: ναι αν με χρειάζεσαι βεβαίως.
Τραγουδιστής: το χθεσινό και θέλω να μου φέρεις και ένα πακέτο τσιγάρα κι αν μπορείς φέρε και 2,2 από εκείνα τα μωβ.
Αρχηγός: Α! Και 1.000 εντάξει.
Κούγιας: Η είδηση ψευδής και συκοφαντική
Ωστόσο την εμπλοκή του τραγουδιστή με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών διέψευσε κατηγορηματικά ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωσή του.
Ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για ψευδή δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή του Θέμη Αδαμαντίδη στο κύκλωμα.
Όπως αναφέρει δεν έχει καμία σχέση με κανένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και δεν είναι κουμπάρος, όπως γράφτηκε, με τον φερόμενο ως αρχηγό της, τον οποίον, όπως λέει, δεν γνωρίζει καν.
Προσθέτει επίσης ότι στη δικογραφία φέρονται ότι υπάρχουν ελάχιστες συνομιλίες του κου Αδαμαντίδη με κάποιο από τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης, το οποίο ούτε κουμπάρος, ούτε φίλος του είναι, αλλά πιθανότατα είναι θαυμαστής.
Τέλος σημειώνει ότι ο κ. Αδαμαντίδης δεν έχει συλληφθεί και ότι έχει λάβει εντολή από τον εντολέα του να κινηθεί νομικά κατά εκείνων που έκαναν αναπαραγωγή της είδησης.
Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια
"Εδώ και λίγες ώρες διακινείται η ψευδής είδηση ότι δήθεν ο κ. Θέμης Αδαμαντίδης, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, έχει σχέση με την εγκληματική οργάνωση, της οποίας τα μέλη συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ και κατηγορούνται για εμπορία ναρκωτικών και άλλες παράνομες πράξεις, καθώς και ότι δήθεν ο κ. Αδαμαντίδης είναι κουμπάρος του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.
Η είδηση είναι εντελώς ψευδής και συκοφαντική.
Η αλήθεια είναι η εξής: Ο κ. Αδαμαντίδης δεν έχει καμία σχέση με κανένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και δεν είναι κουμπάρος του φερόμενου ως αρχηγού της, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει.
Στη δικογραφία φέρονται ότι υπάρχουν ελάχιστες συνομιλίες του κου Αδαμαντίδη με κάποιο από τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης, το οποίο ούτε κουμπάρος, ούτε φίλος του είναι, αλλά πιθανότατα είναι θαυμαστής του και είναι ένας από αυτούς, με τους οποίους στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας έχει τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία ουδεμία σχέση έχει με διακίνηση ναρκωτικών, ούτε καν με αγορά ναρκωτικών.
Ο κ. Αδαμαντίδης δεν έχει συλληφθεί, είναι εντελώς ελεύθερος και έχει κληθεί μόνο ως μάρτυρας, για να δώσει κατάθεση για την υπόθεση αυτή.
Έλαβα εντολή από τον κο Αδαμαντίδη να στραφώ με μηνύσεις και αγωγές εις βάρος οιουδήποτε φυσικού προσώπου – δημοσιογράφου – παρουσιαστή οιασδήποτε τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής εκπομπής ή οιουδήποτε άλλου μέσου μαζικής ενημέρωσης που αναπαράγει την ως άνω ψευδή και συκοφαντική είδηση, και ήδη οι συνεργάτες μου συγκεντρώνουν στοιχεία, ώστε να στραφούμε δικαστικώς εναντίον τους".
Ο Θέμης Αδαμαντίδης θα καταθέσει ως μάρτυρας της υπόθεσης και όχι ως κατηγορούμενος
Λίγο αργότερα ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος του τραγουδιστή σε επικοινωνία με την εκπομπή T-live ανέφερε πως ο Θέμης Αδαμαντίδης θα καταθέσει ως μάρτυρας της υπόθεσης και όχι ως κατηγορούμενος.
"Ο Θέμης Αδαμαντίδης δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία, γι’ αυτό άλλωστε και τον λόγο δεν συνελήφθη. Είναι στην υπόθεση αυτή ως μάρτυρας. Έχει κληθεί να δώσει αύριο μαρτυρική κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Δεν έχει καμία σχέση ως κατηγορούμενος, ούτε έχει σχέσεις με τους άλλους κατηγορούμενους.
Υπεκλάπησαν κάποια τηλεφωνήματα νομίμως στην παρακολούθηση των κατηγορουμένων και έχει κληθεί ως μάρτυρας να διευκρινίσει κάποια πράγματα.
Ο κ. Αδαμαντίδης έχει καμιά 50αρια κουμπαριές λόγω της ακτινοβολίας του της καλλιτεχνικής, πολλοί από αυτούς οι οποίοι τον θαυμάζουν και πηγαίνουν στις εμφανίσεις του, του ζητούν να γίνουν κουμπάροι και πολλές φορές δέχεται να βαφτίσει παιδιά και να παντρέψει ζευγάρια", δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στο T-live.
Ο Αλέξης Κούγιας νωρίτερα προχώρησε σε γραπτή ανακοίνωση για τον Θέμη Αδαμαντίδη χαρακτηρίζοντας ψευδή την είδηση που τον θέλει να εμπλέκεται στο κύκλωμα ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα