Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Qatargate: "Ψάξτε για εμβάσματα 20 εκατ. από το Κατάρ σε Καϊλή και Τζόρτζι" - Αίτημα Βουρλιώτη στον Παναμά

Με επίσημο αίτημα η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος ζητά από την αντίστοιχη υπηρεσία του Παναμά να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο επικεφαλής της ελληνικής Αρχής για το Ξέπλυμα, εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέστειλε πριν δύο ημέρες το σχετικό έγγραφο με τη μορφή του κατεπείγοντος, προκειμένου να διερευνηθούν οι οικονομικές δραστηριότητες του ζευγαριού, που βρίσκεται στη φυλακή για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που έχει συνταράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τι απαντά ο δικηγόρος της Καϊλή
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου μιλούσαν για τη συγκεκριμένη έρευνα στον Παναμά, αναφέροντας ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αλλά και συγγενείς της διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων.
Οι συγκεκριμένες πληροφορίες διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον συνήγορο της πολιτικού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζήτησε και τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησαν αυτές οι φήμες.
"Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσοδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Καταρ στην κυρία Εύα Καϊλή" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γνωστός δικηγόρος. "Επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του" πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Αρχές του Κατάρ είχαν καταθέσει σε τράπεζα του Παναμά 30 εκατομμύρια ευρώ, 20 για την Εύα Καϊλή και 10 εκατομμύρια για συγγενικά της πρόσωπα, στις αρχές του 2019.
Επιπλέον, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν την προφυλάκιση της ευρωβουλευτού είχε σταλεί ερώτημα στις ελληνικές Αρχές αν έχουν "παγώσει" τα περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε ενδεχόμενη αποφυλάκισή της θα μπορούσε να παραποιήσει στοιχεία.
Μάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καϊλή, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.
Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειάς της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το "χρυσό” οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα