Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Τα τρία λάθη που καταστρέφουν το laptop σου χωρίς να το καταλαβαίνεις


Είτε έχεις Windows είτε Mac, θα πρέπει να ξέρεις ότι το λάπτοπ σου δεν είναι ατρόμητο… Αν κάνεις πολύ συχνά τα παρακάτω λάθη με το λάπτοπ, είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα λειτουργίας κι εσύ να αναρωτιέσαι γιατί στο καλό ενώ το έχεις λίγο καιρό, κολλάει και δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.
Έχουμε συνηθίσει να κατηγορούμε τα λάπτοπ για την μικρή διάρκεια ζωής τους και να λέμε πως εάν δεν πάρεις κάτι ακριβό, σε 1-2 χρόνια θα θέλεις καινούργιο μηχάνημα. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, όμως, ότι τα λάπτοπ ίσως έχουν σε κάποιες περιπτώσεις μικρή διάρκεια ζωής λόγω της κακής χρήσης τους;
Παρακάτω θα δεις 3 πολύ συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι με τα λάπτοπ μας, αγνοώντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο τελικά ζορίζουμε και τη δουλειά μας, αλλά και την τσέπη μας.
Λάθη με το λάπτοπ που το καταστρέφουν
Το φορτίζεις 24/7
Αν ήθελες έναν υπολογιστή που θα είναι συνέχεια στην πρίζα, γιατί δεν πήρες desktop; Τα λάπτοπ είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να αντέχουν με την μπαταρία τους αρκετές ώρες αφότου τα φορτίσεις. Το ήξερες ότι αφήνοντας το καλώδιο στην πρίζα ενώ είναι φορτισμένη η μπαταρία δεν εξοικονομείς ενέργεια, αλλά αντίθετα φθείρεις σιγά σιγά την μπαταρία;
Δεν το κλείνεις ποτέ
Το βάζεις απλά σε sleep mode κατεβάζοντας το καπάκι και νομίζεις ότι τελείωσε! Ο υπολογιστής, όπως και το κινητό σου, χρειάζεται restart. Κάθε φορά που κλείνεις το λάπτοπ σου, αυτό “καθαρίζει” και είναι έτοιμο για την επόμενη φορά που θα το ανοίξεις. Όσο δεν το κλείνεις, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, αφού δεν του δίνεις χρόνο για “ξεκούραση”.
Το ακουμπάς στα πόδια σου
Είναι η πιο συχνή κίνηση που θα κάνεις. Όμως, τα λάπτοπ δεν είναι σχεδιασμένα για να ακουμπάνε πάνω μας. Εκτός απ’ τα προβλήματα υγείας που μπορεί να δημιουργηθούν σε σένα, αυτή η κίνηση αυξάνει τη θερμοκρασία στο λάπτοπ και δεν το αφήνει να πάρει αέρα. Εάν σε βολεύει αυτή η στάση, αγόρασε μια ειδική βάση που να μπορείς να βάζεις στα πόδια σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα