Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Το 2022 φεύγει με «βαρύ» ιστορικό: 10 ευρήματα που ξεχώρισαν - Από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη διεθνή αναταραχή στον... δικομματισμό της Ελλάδας

Το 2022 έχει φτάσει στο τέλος του και πολλά είναι τα γεγονότα που άφησαν το στίγμα τους και θα μείνουν στην ιστορία, από τον πόλεμο στην Ουκρανία έως τα εσωτερικά της Ελλάδας και συγκεκριμένα το πολιτικό κομμάτι.
Τα 10 ευρήματα που ξεχώρισαν το 2022 παρουσιάζει η Κάπα Research στην ανασκόπηση του έτους μέσα από έρευνές της.
Ο πόλεμος επιστρέφει στην Ευρώπη: Η ανησυχία στο κόκκινο
Οι Έλληνες αιφνιδιάστηκαν. H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατέρριψε τη βεβαιότητα της ειρήνης στην ευρωπαϊκή ήπειρο ενώ το ενδεχόμενο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου φαντάζει πλέον πιθανό.
Η πλειονότητα σταθερά με τη Δύση στο πλευρό της Ουκρανίας
Συντασσόμαστε με τον αδύναμο αμυνόμενο -την Ουκρανία- και επιδοκιμάζουμε την επίσημη θέση της χώρας δίπλα στη Δύση και απέναντι στη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.Η ενεργειακή κρίση δοκιμάζει την ελληνική κοινωνία
Αντιμέτωποι με μια τρίτη κρίση -μετά την οικονομική και την πανδημική- οι Έλληνες ξανά σε θέση άμυνας.
Οι ΑΠΕ ελπίδα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
Η ενεργειακή επάρκεια είναι συνώνυμη της πράσινης μετάβασης.
Η διεθνής αναταραχή οξύνει τα πνεύματα στο Αιγαίο
Οκτώβριος 2022: 6 στους 10 ανησυχούν για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία – 5 στους 10 φοβούνται μια πολεμική σύγκρουση. Καθολική εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Η ευρύτερη αστάθεια οδηγεί στο καταφύγιο της ΕΕ
Αντιμέτωπη με διεθνείς κρίσεις, γειτνιάζοντας με περιοχές αστάθειας και συγκρούσεων, η Ελλάδα στρέφεται εκ νέου στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο εσωτερικό μέτωπο, η ακρίβεια εκθρονίζει την πανδημία
Η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας υποχωρεί το 2022 και τα βλέμματα στρέφονται στο πεδίο της οικονομίας - Οι πολίτες προσβλέπουν σε ουσιαστική οικονομική στήριξη από την πολιτεία.Επικίνδυνη συσσώρευση προβλημάτων στη Μακεδονία
Ανεργία, πίεση εισοδημάτων και κρίση αντιπροσώπευσης σε μια ιστορικά νευραλγική περιοχή της Ελλάδας.
Η αρχηγοκεντρική δομή των κομμάτων επιβεβαιώνεται
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί πιο δημοφιλείς από τα κόμματά τους, πιο σημαντικοί για την πορεία των κομμάτων τους από την απήχηση των πολιτικών προτάσεων, της οργάνωσης και της εσωκομματικής δημοκρατίας.
Τάση ενίσχυσης του δικομματισμού σε δεύτερη κάλπη
Σε δύο διαδοχικές μετρήσεις διερευνήθηκε πειραματικά η εκλογική συμπεριφορά σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές -τα πιο ξεκάθαρα διλήμματα της 2ης κάλπης φαίνεται ότι θα εντείνουν την πόλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα