Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Qatar Gate: Τα νέα ονόματα στο στόχαστρο των Αρχών - Άρση ασυλίας για ακόμα τρεις ευρωβουλευτές και οι σχέσεις με την Εύα Καϊλή


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το Qatar Gate, καθώς θέμα ωρών φαίνεται να είναι η άρση ασυλίας για ακόμη τρεις ευρωβουλευτές που προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, πρόκειται για τους: Μαρία Αρένα, Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.
Σημειώνεται πως η Μαρία Αρένα διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Εύα Καϊλή, μάλιστα εθεάθησαν μαζί να πίνουν καφέ μία ημέρα πριν συλληφθεί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.
Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο που έγινε γύρω από τα τρία παραπάνω πρόσωπα, οι βελγικές Αρχές ναι μεν προχώρησαν σε έφοδο στα γραφεία τους, όχι όμως και στα σπίτια τους, όπως έγινε στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.
Πρώην Ευρωβουλευτής καρφώνει Παντσέρι και Καϊλή
Την ίδια ώρα η πρώην ευρωβουλευτής Σοσιαλιστικού Κόμματος, Άνα Γκομέζ, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN και την Ευλαμπία Ρέβη, προειδοποιεί ότι έρχεται το Marocco Gate, περιγράφει ομηρικούς καυγάδες με τον Αντόνιο Παντσέρι και «καρφώνει» την Εύα Καϊλή.
«Πιστεύω ότι θα προκύψει σκάνδαλο και με το Μαρόκο»
«Ο Παντσέρι με πλησίασε ως κάποιον που ενδιαφέρεται πολύ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τις θέσεις του Μαρόκου» τόνισε η πρώην ευρωβουλευτής σε ερώτηση για το αν γνώριζε τον Παντσέρι και αν είχε ιδέα τι είδους άνθρωπος ήταν.
Στη συνέχεια η κυρία Γκόμεζ πρόσθεσε: «Υπήρχαν και άλλοι που συμπεριλαμβάνονται με αυτόν, αλλά ήταν σίγουρα ο πιο έξυπνος, ύπουλος και επίμονος. Σε αυτό το θέμα διαφωνούσαμε και μπορούσα να διαισθανθώ ότι αυτή η εμπλοκή του δεν ήταν φυσιολογική, δεν ήταν θέμα άποψης, ήταν πολύ αυταρχικός σε βαθμό που όταν άκουσα για το Qatar gate και άκουσα ότι εκείνος εμπλέκεται αμέσως σκέφτηκα ότι σίγουρα εκείνος ήταν το επίκεντρο του κυκλώματος. Φυσικά, το Μαρόκο θα προκύψει μετά, γιατί είναι κάτι που ήταν εκεί πολύ καιρό, πριν ξεκινήσει να υπερασπίζεται τα ενδιαφέροντα του Κατάρ».

«Ο Τζιόρτζι εκπλήρωνε τις επιταγές του κύριου Παντσέρι»
Για τον Φραντζέσκο Τζιόρτζι και τη δράση του η κ. Γκόμεζ υπογράμμισε ότι «πολλοί από αυτούς τους καυγάδες γίνονταν πρώτα από τους βοηθούς μου με τους βοηθούς του Παντσέρι και φυσικά ο επικεφαλής αυτών ήταν ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι. Ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο πλευρό του για να τον βοηθά να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις που γίνονταν κυρίως στα αγγλικά η στα γαλλικά. Δε μιλούσε καμιά άλλη γλώσσα εκτός από ιταλικά, οπότε εξαρτιόταν από μεταφραστές και ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι ήταν ο διερμηνέας του, ο διαπραγματευτής του».
Και στη συνέχεια πρόσθεσε «οπότε, ναι ήξερα τον Φραντζέσκο Τζιόρτζι και είχα την εντύπωση ότι ήταν ένας υπάλληλος που εκπληρώνει τις επιταγές του κυρίου Παντσέρι. Αλλά ήταν πολύ επιμελής στο να εκπληρώνει τις διαταγές από τον αφέντη του, οπότε δεν εξεπλάγην που ήταν το χέρι του στο δίκτυο που δημιούργησε, όταν έφυγε από το Ευρωκοινοβούλιο και τοποθέτησε τον Τζιόρτζι δίπλα σε άλλο μέλος, τον Κοτσολίνο».
«Η Καϊλή δεν είναι το κέντρο του κυκλώματος»
Για την προφυλακισμένη Εύα Καϊλή που επίσης κατηγορείται για διαφθορά ή κ. Γκόμεζ είπε «φυσικά, είδα ότι ήταν πανέμορφη, αλλά ποτέ δεν εντυπωσιάστηκα από οτιδήποτε είπε. Ποτέ. Ό,τι έλεγε ήταν πολύ φτωχό και ρηχό για οποιοδήποτε αντικείμενο συζήτησης, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι έπαιρνε θέσεις, γιατί ήταν πολύ όμορφη. Έτσι το πέτυχε».
Πάντως, η ίδια εξήγησε ότι πιστεύει ότι «αυτή δεν είναι το κέντρο του κυκλώματος. Από αυτά που ξέρω από όλους αυτούς ανθρώπους, ναι συμφωνώ ότι η ίδια δεν είναι ο εγκέφαλος, δεν την θεωρώ τόσο έξυπνη, ώστε να είναι στο κέντρο της οργάνωσης. Προφανώς, η ίδια επωφελείτο και σίγουρα ήταν ενήμερη, όπως παραδέχτηκε, και επέτρεψε στον εαυτό της να εμπλακεί σε όλο αυτό, αλλά προφανώς ο εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ο Παντσέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα