Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Κατακλύζονται από ασθενείς με λοιμώξεις του αναπνευστικού τα νοσοκομεία: Δραματικό μήνυμα Μπουλμπασάκου

Μεγάλη πίεση δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία από την έξαρση που παρατηρείται στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, σύμφωνα με τον διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργο Μπουλμπασάκο.
Ο κος Μπουλμπασάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ χαρακτήρισε την κατάστασή που επικρατεί στα μεγάλα νοσοκομεία απελπιστική και σχολίασε ότι πρώτη φορά βλέπει τόσα πολλά περιστατικά νοσηλείας από τις ιώσεις του αναπνευστικού.
Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού» πρόσθεσε ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα στις εφημερίες, στον Ευαγγελισμό, στο Αττικόν, στο Γενικό Κρατικό και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία και τόνισε ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα επιβάλλουν μεγαλύτερη εγρήγορση.
Το υπουργείο Υγείας και η Πολιτεία, πρέπει να προσέξουν γιατί υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά.
«Εγώ δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αυτές τις μέρες, αλλά αυτοί που είναι άρρωστοι και έχουν κάποια ίωση ας φροντίσουν να μείνουν στο σπίτι τους, ή αν βρεθούν σε χώρους με πολύ κόσμο, ας φορέσουν και μια μάσκα», σημείωσε.
Όσον αφορά την έξαρση κορονοϊού στην Κίνα ο κ. Μπουλμπασάκος επισημαίνει ότι ήταν ενδεδειγμένη λύση η πολιτική που εφάρμοσε η Ευρώπη, σε αντίθεση με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων την οποία προτίμησε η Κίνα.
«Όντως λειτούργησε αποτρεπτικά στο πρώτο κύμα και καταλυτικά στη συνέχεια, αλλά δεν το συνδύασε με μαζικό εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή στην Κίνα έχουν μείνει ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι και δυστυχώς θα υπάρξουν συνέπειες» τόνισε.
Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού» σχολίασε ότι τα δύο κινέζικα εμβόλια που κυκλοφόρησαν ήταν «λιγότερο αποτελεσματικά, αλλά θα μπορούσανε και αυτά να είχανε λειτουργήσει αν γινόταν εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα