Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Απόπειρα γυναικοκτονίας στη Λάρισα: Ο άνδρας που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί επιχείρησε να κάψει την πρώην σύζυγό του

Νέες πτυχές έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του άνδρα που απειλούσε την Πέμπτη να αυτοπυρποληθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, καθώς, όπως προκύπτει, πίσω από το περιστατικό κρύβεται απόπειρα γυναικοκτονίας.
Ο ίδιος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, πριν βρεθεί στο σημείο και να απειλήσει ότι θα καεί ζωντανός ενώπιον εκατοντάδων πολιτών, είχε επιχειρήσει να κάψει την πρώην σύζυγό του.
Λίγο πριν την έναρξη του Santa Run της πόλης, το απόγευμα της Πέμπτης (29/12), ο 50χρονος, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί, πριν οι αστυνομικοί παρέμβουν και τον συλλάβουν. Νωρίτερα την ίδια μέρα, και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, ο συλληφθείς είχε βρεθεί στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου, περιμένοντας την πρώην σύζυγό του. Μόλις η τελευταία έφτασε στο σπίτι, ο άνδρας περιέλουσε το αυτοκίνητό της και την ίδια με βενζίνη, και αποπειράθηκε να βάλει φωτιά με αναπτήρα. Χάρη στην παρέμβαση του 15χρονου γιου του πρώην ζευγαριού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», στη συνέχεια, η 41χρονη ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας.
Ο επίδοξος γυναικοκτόνος λίγο αργότερα βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, και, αφότου ανέβηκε σε εξέδρα που ήταν στημένη εκεί, απειλούσε να αυτοπυρποληθεί με το δοχείο βενζίνης που είχε ακόμα μαζί του. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ο άνδρας συνελήφθη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, κατά το χρόνο που αλλοδαπή στάθμευε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό της σε πιλοτή πολυκατοικίας όπου διαμένει, ο δράστης, ενεργώντας αιφνιδιαστικά, περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό την παθούσα και το εσωτερικό του αυτοκινήτου της, επιχειρώντας να προκαλέσει ανάφλεξη με αναπτήρα που κρατούσε, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του καθότι επενέβη συγγενικό της πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο.
Στη συνέχεια, ο δράστης μετέβη σε πλατεία της πόλης, όπου αφού περιέλουσε τον εαυτό του με εύφλεκτο υγρό, απειλούσε ενώπιον των περαστικών να αυτοπυρποληθεί.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 αναπτήρες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δοχεία με βενζίνη και 1 βαριοπούλα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα