Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Εύβοια - Λέκκας: «Δεν μας περνάει απαρατήρητος - Η αίσθηση ήταν σαν 5 με 6 Ρίχτερ»


Για τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:27 τα ξημερώματα στη βορειοανατολική Εύβοια μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, λέγοντας πως υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν.
«Ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά», δήλωσε αρχικά ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός «ήταν σαν "πεντάρης, εξάρης"».
Ωστόσο, τόνισε πως «δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη» και ανέφερε ότι θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη 22,23,24 του μήνα, «με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα