Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Δολοφονία στον Καρτελά Κυπαρισσίας: Την ενοχή όλων όπως κατηγορούνται ζήτησε η εισαγγελέας


Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται πρότεινε χθες η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας για την άγρια δολοφονία του 31χρονου Αλβανού εργάτη γης το Νοέμβριο του 2022 στην παραλία Καρτελά της Κυπαρισσίας.
Στην πολύωρη αγόρευσή της, η εισαγγελέας ανέλυσε κάθε στοιχείο που παρουσιάσθηκε, αλλά και κάθε ισχυρισμό μαρτύρων ή κατηγορουμένων, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι πεπεισμένη πως οι τρεις κατηγορούμενοι, όχι απλώς τέλεσαν, αλλά σχεδίασαν τη ληστεία και το φόνο του άτυχου 31χρονου.
Όπως είπε, γνώριζαν ότι το θύμα είχε πάνω του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (12.000 ευρώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες στο δικαστήριο) κι αυτό ήταν το κίνητρό τους για να τον πάνε στην ερημική τοποθεσία και να υλοποιήσουν το δολοφονικό τους σχέδιο. Απέδωσε, δε, τους ρόλους που εκτίμησε ότι είχε ο καθένας, λέγοντας ότι η 32χρονη Ελληνίδα ήταν το «δόλωμα», ο 26χρονος Ρομά είχε το δοκάρι με το οποίο του κατέφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα και ο 32χρονος Αλβανός τον αποτέλειωσε.
Ζήτησε, λοιπόν, την ενοχή τους για τις κατηγορίες της: ανθρωποκτονίας με δόλο, τελεσθείσης από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας τελεσθείσης από κοινού με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Το μεσημέρι ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, οι οποίες συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα.
Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων, το δικαστήριο διέκοψε και αποσύρθηκε σε διάσκεψη για την έκδοση απόφασης, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ.     Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα