Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Πληροφορίες: Διακίνηση 4,6 εκ. ευρώ μέσω των λογαριασμών Παπαχρήστου

Όσον αφορά τον Αντώνη Κάντα, ο 78χρονος εκπρόσωπος της εταιρείας Wegmann φέρεται να υποστήριξε ότι ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Κάντας εισέπραξε 950.000 ευρώ και όχι 750.000, όπως ισχυρίζεται.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Εισροές και εκροές συνολικού ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογαριασμούς του Δημήτρη Παπαχρήστου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Wegmann, ο οποίος έχει κατονομαστεί από τον Αντώνη Κάντα στην υπόθεση των εξοπλιστικών και την Παρασκευή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του.
Απολογούμενος, ο 78χρονος Παπαχρήστος φέρεται να ομολόγησε ότι ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που εντοπίστηκαν διακινήθηκαν σε «παράνομες αμοιβές».Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαχρήστος δέχθηκε πολλές και πιεστικές ερωτήσεις από τον ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που είχε λάβει από την εταιρεία Wegmann τα υπόλοιπα 2,6 εκατομμύρια ευρώ ε΄’αν δεν αφορούσαν «μίζες».

Ανέφερε, επίσης, ότι από τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ το 1 εκατομμύριο ευρώ επεστράφη πίσω στον αντιπρόεδρο της Wegmann.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα υπόλοιπα ποσά ήταν για τα έξοδά του.

Όσον αφορά τον Αντώνη Κάντα, ο 78χρονος Παπαχρήστος φέρεται να υποστήριξε ότι ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εισέπραξε 950.000 ευρώ, και όχι 750.000, όπως ισχυρίζεται.

Όπως μάλιστα φέρεται να είπε π κ. Παπαχρήστος, τις 300.000 ευρώ ο Αντώνης Κάντας τις «πήρε σε μετρητά».

Ο κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε κατά την ανάκριση σε νέα πρόσωπα που δωροδοκήθηκαν, πλην δύο απόστρατων αξιωματικών για τους οποίους είπε ότι έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ.Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα