Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέος για τις μίζες στα εξοπλιστικά ο Δημήτρης Παπαχρήστος


Προφυλακιστέος για εμπλοκή του την υπόθεση χρηματισμών στα εξοπλιστικά προγράμματα κρίθηκε την Παρασκευή ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος εταιρείας οπλικών συστημάτων, μετά την απολογία του ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα.
Ο κ. Παπαχρήστος κατονομάστηκε κατά την απολογία του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ως διακινητής μίζας 750.000 ευρώ, για την αγορά των αυτοκινούμενων πυροβόλων PHZ από τη Γερμανία.
Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας Wegmann, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750.000 ευρώ ως δώρο για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.
Νωρίτερα, ελεύθερος με αυστηρότατους όρους αφέθηκε ο επίσης κατονομασμένος από τον κ. Κάντα Παναγιώτης Ευσταθίου, αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Αtlas Elektronik.

Ο κ. Παπαχρήστος κατονομάστηκε κατά την απολογία του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ως διακινητής μίζας 750.000 ευρώ, για την αγορά των αυτοκινούμενων πυροβόλων PHZ από τη Γερμανία.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος

Συγκεκριμένα, ο στον κ. Ευσταθίου επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, από τους λογαριασμούς της κ. Ευσταθίου διακινήθηκε το τεράστιο ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ, για μίζες που αφορούσαν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στην απολογία του, ο κ. Ευσταθίου δεν ενέπλεξε πολιτικά πρόσωπα, αλλά κατονόμασε για πρώτη φορά αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και συνολικά 10 Ανώτατους Αξιωματικούς ως αποδέκτες μαύρου χρήματος.

Φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας ως τα πρόσωπα που «μοίρασαν τα χρήματα».

Αναλυτικά το απολογητικό υπόμνημα Ευσταθίου ΕΔΩ

Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα