Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Υπάρχουν ευθύνες για ό,τι συμβαίνει στη ΔΕΥΑΤ;

Συζητήθηκαν την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, ενώπιον της προέδρου του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, τα ασφαλιστικά μέτρα για την επαναπρόσληψη ενός εκ των δύο εργαζομένων ΑΜΕΑ στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας, των οποίων η σύμβαση έληξε την 7/1/2019 και θα μπορούσε να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου, εφόσον το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ έπαιρνε θετική απόφαση λαμβάνοντας υπόψη και τη θετική εισήγηση της αναπληρώτριας διευθύντριας Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας.
Οσοι παρευρεθήκαμε προς συμπαράσταση του εργαζομένου στην εκδίκαση αυτής της υπόθεσης είδαμε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Γυφτάκη Παναγιώτη να καταθέτει με κυνισμό και χωρίς ίχνος ανθρώπινης και κοινωνικής ευαισθησίας εναντίον του εργαζομένου και να ζητά την απόλυσή του. Είναι ο ίδιος που επί ενάμιση μήνα με διάφορες μεθοδεύσεις δεν

έφερνε το θέμα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ προκειμένου να ληφθεί απόφαση σχετικά με το μέλλον των δύο εργαζομένων ΑΜΕΑ στη ΔΕΥΑΤ. Είναι ο ίδιος που στις 14/12/2017, για να δικαιολογήσει γιατί δεν είχε αποσταλεί η 45/2015 απόφαση της ΔΕΥΑΤ που αφορούσε την καταβολή του πολιτιστικού τέλους σε όλες τις δημοτικές ενότητες για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εισηγείτο: «Διαπιστώθηκε όμως ότι εκ παραδρομής η απόφαση αυτή δεν στάλθηκε στο Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας προς έγκριση όπως προβλέπεται, λόγω έλλειψης προσωπικού της Επιχείρησης κατά το διάστημα αυτό και λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς με την επέκταση της ΔΕΥΑΤ».
Πριν, δηλαδή από ένα χρόνο υπήρχε έλλειψη προσωπικού, ενώ τώρα είναι πλεονασματικό και πρέπει να απολυθεί.
Σοβαρές πολιτικές ευθύνες έχουν και όσοι από τους 5 δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ εξουσιοδότησαν τον κ. Γυφτάκη να καταθέσει εναντίον του εργαζομένου, γράφοντας «στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» την ομόφωνη απόφαση – ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ής Δεκέμβρη 2018 -το οποίο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Καλκαβούρας ακόμα το ψάχνει για να το αναρτήσει στη “Διαύγεια”- και στο οποίο εκφραζόταν η επιθυμία της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων, να δρομολογηθεί η σύνταξη νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) και να στελεχωθεί η ΔΕΥΑΤ με όλο το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στο δήμο, χωρίς ίχνος συνέπειας να στηρίξουν τη δική τους απόφαση.
Το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ που προέρχεται από τη μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Μπακούρος Σωτήρης θα παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας όλων αυτών που συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΤ ή θα παραμείνει στηρίζοντας έμπρακτα τη δημοτική αρχή και τις επιλογές της, όπως έκανε έως και σήμερα; Γιατί όπως φάνηκε και από την τοποθέτησή του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπεύθυνοι για τα κακώς κείμενα στη ΔΕΥΑΤ και για την απόλυση των εργαζομένων είναι το Σωματείο τους και εμείς που τα καταγγέλλουμε και όχι αυτοί που τα υπηρετούν και έχουν καταντήσει τη ΔΕΥΑΤ σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Και γιατί πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την τωρινή σας στάση, κ. Μπακούρο, η μέχρι σήμερα διαδρομή σας όπως με περισσή έπαρση υπερηφανευτήκατε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο; Ηταν άμισθες οι θέσεις που διοριστήκατε στις μεγάλες δόξες του ΠΑΣΟΚ ως πρόεδρος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών και εργαστήκατε ανιδιοτελώς μόνο για το καλό του τόπου; Και νομίζετε ότι δεν έχετε ευθύνη και μάλιστα διπλή που και τότε ως μεγαλοπαράγοντας και τώρα ως μέλος της ΔΕΥΑΤ δεν προγραμματίσατε και δεν πιέσατε να αλλάξει ούτε ένα μέτρο του ακατάλληλου και παμπάλαιου δικτύου ύδρευσης της Κυπαρισσίας και όχι μόνο που κατά 95% είναι από αμίαντο; Που φορτώσατε και με την ψήφο σας αλλά και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου βεβαίως με δυσβάσταχτα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στα λαϊκά στρώματα της Τριφυλίας που ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να τα πληρώσει, ενώ σε ημέτερους κάνετε δωράκια;
Να μην πούμε κάθε πότε καθαρίζονται οι δεξαμενές ή πώς λυμαίνονται οι δημοτικοδίαιτοι εργολάβοι τα έσοδα της Επιχείρησης με απ’ ευθείας αναθέσεις και τόσα άλλα που λίγο ως πολύ τα γνωρίζουν οι «παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ». Μήπως για όλα αυτά που με τις παρεμβάσεις του και το Σωματείο των Εργαζομένων προσπάθησε να αναδείξει και να βοηθήσει ώστε με την κατάλληλη στελέχωση προσωπικού και μέσα, με σωστό καταμερισμό και διαφάνεια να λειτουργήσει όπως πρέπει η ΔΕΥΑΤ, μπήκε στο στόχαστρό σας και έπρεπε να δώσετε ένα μήνυμα στους εργαζόμενους ότι όποιος συνδικαλίζεται και διεκδικεί δικαιώματα «του παίρνετε το κεφάλι;».
Ομως οι περισσότεροι εργαζόμενοι να είστε σίγουροι ότι έχουν καταλάβει ποιοι στέκονται αλληλέγγυοι στα προβλήματά τους και ποιοι προσπαθούν με το «διαίρει και βασίλευε» να προκαλέσουν τη μεταξύ τους ανθρωποφαγία για να συνεχίσουν οι διοικούντες την προς όλους αντιλαϊκή τους πολιτική. Ο λαός της Τριφυλίας θα βγάλει εάν δεν έχει βγάλει, τα συμπεράσματά του και θα έρθει σύντομα ο χρόνος που θα πληρώσει τον καθένα με το κατάλληλο νόμισμα.
Σαράντος Κουκούμης
Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”     eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα