Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Φτηνά τη γλίτωσαν δύο νεαροί που ψευδομαρτύρησαν για φίλο τους

Πολύ ακριβά κόντεψαν να πληρώσουν δύο φίλοι την υποστήριξη και «κάλυψη» που παρείχαν σε έτερο φίλο τους, ο οποίος βρέθηκε μπλεγμένος με ναρκωτικά και με την Αστυνομία να τον καταδιώκει.
Όλοι μαζί σκηνοθέτησαν κλοπή αυτοκινήτου και ταξίδι στην Αθήνα για να τον γλιτώσουν, αλλά τελικά βρέθηκαν άπαντες κατηγορούμενοι, με τον έναν να κινδυνεύει σοβαρά να μπει στη φυλακή.
Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, που δεν πίστεψε την ιστορία τους το Μάρτιο του 2017, τους είχε καταδικάσει όλους και, μάλιστα, τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου με κάθειρξη 8 ετών, το φοιτητή που μετέφερε τους άλλους δύο στην Αθήνα με φυλάκιση 3 ετών, όπως επίσης με φυλάκιση 3 ετών τον πρωταγωνιστή της ιστορίας που κατείχε την ποσότητα χασίς.
Χθες, έχοντας καταλάβει πλέον τη σοβαρότητα της υπόθεσης, είπαν πως θέλουν να πουν την αλήθεια και πως όλα τα έκαναν για να βοηθήσουν το φίλο τους.
Τελικά, το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία και λόγω αμφιβολιών, έκρινε αθώους τους δύο φίλους, ενώ στον πρωταγωνιστή επέβαλε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή. Παρά

ταύτα, η εισαγγελέας στην πρότασή της είχε ζητήσει να μη γίνει πιστευτή η ιστορία που παρουσίασαν και να κριθούν όλοι ένοχοι.
Σακούλα με χασίς
Οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι τον Ιούλιο του 2011, στην οδό Κρήτης στην Καλαμάτα, είδαν ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και αποφάσισαν να το ελέγξουν. Το ακολούθησαν και στη Φιλελλήνων αυτό σταμάτησε, αλλά όταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κατέβηκαν από τη μηχανή, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Ξεκίνησε καταδίωξη, με το αυτοκίνητο να παραβιάζει φανάρια και σήματα και τελικά κατάφερε να ξεφύγει. Οι αστυνομικοί είχαν καταθέσει πως λόγω των σκούρων τζαμιών δεν κατάφεραν να δουν ποιοι επέβαιναν, εκτός του ότι ήταν τρία άτομα.
Σε μια στροφή, κατά την καταδίωξη, από το παράθυρο του συνοδηγού πέταξαν μια σακούλα. Όταν τη μάζεψε αστυνομικός, είδε να περιέχει δύο νάιλον συσκευασίες με συνολικά 327 γραμμάρια χασίς.
Κοινός φίλος των κατηγορουμένων κατέθεσε ότι ο βασικός κατηγορούμενος συγκατοικούσε με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και εκείνο το απόγευμα ήταν όλοι μαζί, όταν ο πρώτος ζήτησε το αυτοκίνητο για να πάει βόλτα και έφυγε.
Απολογίες
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως είπε ψέματα στις Αρχές πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθούσε το φίλο του. Ανέφερε, δε, ότι δεν ήταν μαζί στο αυτοκίνητο, τον έπαιρνε τηλέφωνο εκείνο το βράδυ και όταν το σήκωσε, του το έκλεισε λέγοντας θα τον πάρει σε λίγο. Μετά έμαθε ότι ήταν η στιγμή της καταδίωξης.
Όταν τον πήρε, του είπε ότι κατεβαίνει με τα πόδια από την περιοχή της Καλλιθέας, όπου άφησε το αυτοκίνητο, εξηγώντας του ότι είχε αγοράσει χασίς για δική του χρήση και τον είχε καταδιώξει η Αστυνομία. Του είπε ότι έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου, για να υποστηρίξουν ότι κάποιοι το είχαν κλέψει και αυτοί να πουν ότι βρίσκονταν στην Αθήνα από την προηγούμενη ημέρα.
Ο φοιτητής στην απολογία του σημείωσε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο τρίτος κατηγορούμενος και του ζήτησε να τον πάει με το προηγούμενο στην Αθήνα για «γκομενοδουλειές». Αφού ξεκίνησαν και έπειτα από περίπου δύο ώρες ταξίδι, του είπαν τι πραγματικά είχε συμβεί. Τους άφησε στη Δάφνη στην Αθήνα κι αυτός επέστρεψε στην Καλαμάτα. Είπε στο δικαστήριο πως φοβήθηκε να πει κι αυτός την αλήθεια για να μην «καταστρέψει» το φίλο του, μιας κι όλοι μάθαιναν εκείνη τη στιγμή ότι κάνει χρήση χασίς και έτσι, όπως είπε, διακινδύνευσε να καταστρέψει τη δική του ζωή.
Ο τρίτος κατηγορούμενος κατέθεσε ότι πήρε το αυτοκίνητο μόνος του και πήγε στο κτήριο των «Μύλων» στην παραλία, όπου από Ρομά αγόρασε το χασίς. Είπε πως τότε έκρυβε απ’ όλους ότι έκανε χρήση.
Μετά υποστήριξε ότι είχε πάει για καφέ με δύο άσχετα άτομα και, μάλιστα ανήλικα, κι αυτά ήταν μαζί του όταν προσπάθησαν να του κάνουν έλεγχο οι αστυνομικοί.
Παραδέχθηκε ότι τα «έχει κάνει θάλασσα» και έμπλεξε τους φίλους τους χωρίς να φταίνε τίποτα.   Της Βίκυς Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα