Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Φιλιατρά: Προεκλογικός καβγάς Νίκα και Τατούλη στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Σε ανοιχτή προεκλογική σύγκρουση μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών Πέτρου Τατούλη και Παναγιώτη Νίκα εξελίχθηκαν οι δηλώσεις μετά τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους χθες στα Φιλιατρά.
Ο Τατούλης όπου βρει πλέον βήμα προσπαθεί να μιλήσει για έλλειψη γνώσης και όψιμο ενδιαφέρον του αντιπάλου του, ενώ ο Νίκας βρήκε την ευκαιρία να τον καρφώσει καταλογίζοντάς του ευθύνες για εγκατάλειψη της περιοχής των Φιλιατρών. Σε κάθε περίπτωση η ένταση των δηλώσεων έδειξε ότι το επόμενο διάστημα οι λιτανείες και οι εορτασμοί θα αποτελούν σκληρό πεδίο αντιπαράθεσης.
Οι βολές κατά του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα κυριάρχησαν στις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη χωρίς να τον κατονομάζει, λέγοντας όμως χαρακτηριστικά: «Οσοι ταξιδεύουν από θεσμική ιδιότητα ως υποψήφιοι σε άλλη θεσμική ιδιότητα κάνουν ένα ταξίδι πολύ επώδυνο και επικίνδυνο για τον τόπο». Νωρίτερα είχε τονίσει: «Βλέπω κάποια περίεργα πράγματα, κάποιους που

έρχονται να υποσχεθούν διάφορα θέματα χωρίς καν να γνωρίζουν τη θέση των Φιλιατρών, ούτε τα προβλήματα του τόπου τους, ούτε τα προβλήματα της περιοχής, έρχονται ως επισκέπτες για πρώτη φορά. Ακουσα ξαφνικά ότι θα φτιάξουν κάποια καινούργια πράγματα τα οποία έχουν δρομολογηθεί και διαβάζοντας από ένα χαρτάκι μίλησαν για το τι θα κάνουν χωρίς να πουν πώς θα τα κάνουν και χωρίς να είναι ενημερωμένοι για το πού βρίσκονται τα θέματα αυτά».
Φυσικά για ακόμη μια χρονιά αναφέρθηκε στα ίδια έργα που αναφέρεται κάθε χρόνο ότι θα γίνουν στην περιοχή, λέγοντας ότι υπάρχουν εξελίξεις: για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι ότι θα ενταχθεί με 20 εκ. ευρώ, θα δοθούν 400.000 για τη δημοτική οδοποιία Φιλιατρών, θα ενταχθούν τα δίκτυα ύδρευσης του Φιλιατρινού φράγματος, έχει δρομολογηθεί ο δρόμος που αφορά τους Γαργαλιάνους (προφανούς εννοούσε το Γαργαλιάνοι – Βάλτα), ενώ εξ ολοκλήρου έριξε την ευθύνη στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα σε κόντρα κάποιων που είχαν όλη την ευθύνη να ολοκληρώσουν το φάκελο, δεν ήταν ευθύνη της Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής, ήταν ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου και είναι ξεκάθαρο αυτό».

Από την πλευρά του ο Παν. Νίκας τόνισε ότι ρημάζουν τα Φιλιατρά, στα οποία -είπε- έρχεται επί δεκαετίες και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό, ενώ ρημάζει και η ελληνική υπαίθρος: «Ερχομαι δεκαετίες στα Φιλιατρά και είναι τραγική η διαπίστωση, ρημάζουν τα Φιλιατρά, ρημάζει η ελληνική περιφέρεια, κάθε χρόνο τα κλειστά σπίτια είναι και περισσότερα, κάτι πρέπει να γίνει. Στη Μεσσηνία, στην Πελοπόννησο, στην Ελλάδα δεν μπορούμε να βαδίσουμε μόνο με τα αστικά κέντρα, δεν μπορεί η νεολαία ολόκληρη να εγκαταλείπει ολόκληρες περιοχές. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει ο κατάλληλος εθνικός, περιφερειακός και τοπικός σχεδιασμός για να έχουμε μια αντιστροφή της κατάστασης. Είμαστε στην πιο παραγωγική περιοχή της χώρας, στα Φιλιατρά να ρίξεις ένα ξύλο θα φυτρώσει, να ρημάζει αυτός ο τόπος αποτελεί εθνικό έγκλημα. Ας υπάρξει φώτιση σε αυτούς που αποφασίζουν για να έχουμε μια αντιστροφή της κατάστασης στα Φιλιατρά, στην πιο πλούσια περιοχής της Ελλάδας. Από τη δική μου πλευρά θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για αυτό το λαό που χειμάζεται, όπως ολόκληρη η περιφερειακή Ελλάδα».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα ότι λόγω εκλογών η παρουσία του κόσμου ήταν τέτοια που ξαναθυμήθηκαν τι σημαίνει σπρώξιμο. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Λόγω εκλογών οι επισκέπτες μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ξαναθυμήθηκαν τι σημαίνει σπρώξιμο. Αυτή η ημερομηνία είναι χαρακτηριστική, μπαίνουμε ανοιχτά πλέον στην προεκλογική περίοδο, οι μηχανές θα αρχίσουν να δουλεύουν περισσότερο. Εμείς νιώθουμε την ικανοποίηση ότι αρχίζουμε και δημοπρατούμε έργα για τα οποία η δημοτική αρχή έχει δουλέψει». Ευχήθηκε εκλογές σε ένα ήπιο κλίμα πιστεύοντας ότι κοινό κίνητρο όλων είναι να εξυπηρετήσουν τα οφέλη και τις ανάγκες αυτής της κοινωνίας.

Από την πλευρά της η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη σημείωσε ότι ξεκινά μια καινούργια εποχή, ενώ αυτό που έχει σημασία για τα Φιλιατρά και ακούστηκε για πρώτη φορά είναι ότι το ΚΕΦΙΑΠ βρίσκεται ανάμεσα στα 30 κέντρα σε όλη τη χώρα που θα αναδιαρθρωθούν και θα τους δοθεί άλλο περιεχόμενο: «Η χώρα μας ζει μια καινούργια εποχή απαλλαγμένη από δύσκολες εποπτείες, κηδεμονίες και βαριά μέτρα και αυτό θα έχει αντανάκλαση και στην περιοχή, καθώς η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει επικεντρωθεί να ληφθούν τέτοια μέτρα ώστε να επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει τα χρόνια της κρίσης». Αναφερόμενη στα έργα που αφορούν την περιοχή, επισήμανε ότι όσον αφορά τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος η διαδικασία ένταξης έχει προχωρήσει και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις, ενώ το Μάρτιο θα υπάρχουν ανακοινώσεις ένταξής τους. Για το αλιευτικό έχει δοθεί παράταση και ο φάκελος συμπληρώνεται σύμφωνα με όσα έχουν ζητηθεί από το υπουργείο και την Περιφέρεια. Το ΚΕΦΙΑΠ έχει ενταχθεί στα κέντρα που θα ενισχυθούν και θα αλλάξει και το περιεχόμενό τους, καθώς έχει ενταχθεί ανάμεσα στα 30 κέντρα αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα αναβαθμιστούν, θα ενισχυθούν και θα τους δοθεί ένα άλλο περιεχόμενο.

Τέλος ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος εκπροσωπώντας τη ΝΔ ανέφερε: «Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται σε μια άσχημη κατάσταση, ευχόμαστε και προσευχόμαστε του χρόνου να είναι σε πολύ καλύτερη θέση, οι Ελληνες και η πατρίδα μας να έχουν ελπίδα και η ελπίδα θα έρθει γρήγορα με την πολιτική αλλαγή που θα έρθει το συντομότερο. Δεν πρέπει η χώρα μας να σέρνεται άλλο. Αξίζουμε όλοι καλύτερες μέρες».
Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα