Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Καιρός: Πού οφείλεται το μετεωρολογικό... παράδοξο της κακοκαιρίας Ιούνιο μήνα

Μεγάλος αριθμός κεραυνών έχουν πέσει σε όλη τη χώρα, καθώς πολλές περιοχές πλήττονται από ξαφνικά και ισχυρά μπουρίνια. Έκπληκτοι οι επιστήμονες εξηγούν πώς φτάσαμε σε αυτό το μπαράζ καταιγίδων.
Το παράδοξο για τους επιστήμονες, δεν είναι ότι βλέπουμε καταιγίδες τον Ιούνιο. Είναι οι 11 συνεχόμενες ημέρες κακοκαιρίας που, θα φτάσουν τις 12...ίσως και τις 13!
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγούβαρδος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το φαινόμενο της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας «οφείλεται στην εμμονή ψυχρών αερίων μαζών, οι οποίες παραμένουν πάνω από τη χώρα μας στα επίπεδα μεταξύ 5 και 8-9 χλμ περίπου. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε ο αέρας θερμαίνεται αρκετά ανεβαίνει γρήγορα προς τα πάνω, βρίσκεται μέσα σ' αυτές τις ψυχρές αέριες μάζες κι αναπτύσσονται αυτά τα πολύ έντονα νέφη, τα

καταιγιδοφόρα νέφη».
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρεί η επιστημονική κοινότητα και το μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων, που προκαλούν καταστροφές στοιχίζοντας μέχρι και ανθρώπινες ζωές.
Την Τρίτη για παράδειγμα μέχρι τις 20.30 το βράδυ καταγράφηκαν περισσότεροι από 6.500 κεραυνοί , ενώ μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και του Σαρωνικού έπεσαν 560 κεραυνοί.   dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα