Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Φωτίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το Α21

«Οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου. Όλοι θα πάρουν τη 2η δόση, εφόσον μπουν στην πλατφόρμα μέχρι τις 20 Ιουνίου», διαβεβαίωσε η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Θα φτιάξουμε έναν μηχανισμό καταγγελίας περιστατικών κακοποίησης που οι πολίτες θα καταγγέλλουν, δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» η κα Φωτίου.
Η υπουργός τόνισε ότι ο μηχανισμός θα συνδέεται με το ΕΚΑ και θα ενημερώνονται οι εισαγγελείς. «θα καταγράφεται αμέσως ηλεκτρονικά, θα υπογράφεται από κοινωνικό

λειτουργό και θα μεταβιβάζεται στις αρχές».
Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός είπε πως «για πρώτη φορά φτιάχνουμε 100 κέντρα στήριξής οικογένειας» ενώ για το θέμα της ανάδοχης οικογένειας «θα υπάρχει έκθεση κοινωνικού λειτουργού κάθε μήνα».
«Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Α21 και κλείνει στις 20 Ιουνίου, όπως ενημέρωσαν ΟΠΕΚΑ και ΗΔΙΚΑ το υπουργείο. Οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου. Όλοι θα πάρουν τη 2η δόση, εφόσον μπουν στην πλατφόρμα μέχρι τις 20 Ιουνίου», διαβεβαίωσε η υπουργός.
Για το θέμα των συντάξεων, η κ. Φωτίου τόνισε ότι «πρόθεση μας είναι να μην κοπούν οι συντάξεις. Θα πράξουμε το παν» και ότι η 13η σύνταξη είναι μια θεσμική κατοχύρωση που οφείλει να επανέλθει ενώ υπογράμμισε πως θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.
Τέλος, η κ. Φωτίου είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι η ανταγωνιστικότητα δεν αυξάνεται με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Δεν έμαθε. Αυτό είναι επικίνδυνο. Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να μην υπάρξει ξανά κρίση στη χώρα». kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα