Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Περισσότερο ελαιόλαδο ζητούν οι Δανοί

Οι Δανοί καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας, σύμφωνα με έκθεση του κρατικού ισπανικού ινστιτούτου ICEX.
Έκθεση του ICEX, η οποία δημοσιεύτηκε στο olivenews.gr, καταγράφει σαφή τάση στο καταναλωτικό κοινό της Δανίας για προϊόντα υψηλής ποιότητας, καθώς και βιολογικά προϊόντα, μεταξύ αυτών και για το ελαιόλαδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πωλήσεις σε αξία του ελαιολάδου αυξήθηκαν κατά 55% το διάστημα 2012-2016, που φανερώνει αύξηση της ζήτησης για υψηλότερης ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου.
Η συνοπτική παρουσίαση της μελέτης «Η αγορά των προϊόντων υψηλής γαστρονομίας στη Δανία», που δημοσιεύτηκε από το ICEX , δείχνει πως οι Δανοί καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλότερη τιμή για προϊόντα υψηλότερης ποιότητας ή για

προϊόντα που διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Η Δανία αποτελεί έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. Και η μελέτη δείχνει ότι τα προϊόντα που έχουν ευρωπαϊκή πιστοποίηση τυγχάνουν ευνοϊκότερης υποδοχής.
Σύμφωνα με τη μελέτη, συνολικά η αγορά προϊόντων υψηλής γαστρονομίας στη Δανία παρουσιάζει άνοδο. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του ελαιολάδου, η κατανάλωση στηρίζεται σε εισαγωγές από άλλες χώρες. Και ενώ οι εισαγωγές σε ποσότητα του προϊόντος αυξήθηκαν κατά 4% περίπου, οι εισαγωγές σε αξία αυξήθηκαν κατά 55% το διάστημα 2012-2016. Αυτό σημαίνει αύξηση της μέσης τιμής κιλού και ως εκ τούτου καταδεικνύεται η προτίμηση των Δανών σε υψηλότερης ποιότητας ελαιόλαδο, σύμφωνα με τους Ισπανούς.
Η Ιταλία αποτελεί τον κύριο προμηθευτή ελαιολάδου της Δανίας, κατέχοντας το 60% και πλέον του μεριδίου αγοράς το 2016, τόσο σε όγκο όσο και σε αξία. Η Ισπανία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με το 20% του μεριδίου αγοράς το 2016. Και οι δύο χώρες εμπορεύονται το 85% του συνόλου των εισαγωγών ελαιολάδου. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση με 4% σε ποσότητα και αξία, πίσω από την Γερμανία (7%). tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα