Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Στον εισαγγελέα οι γονείς που κατηγορούνται για τον βιασμό των παιδιών τους

Στον εισαγγελέα Κω οδηγούνται σήμερα οι γονείς που φέρονται ότι βίαζαν τα τρία παιδιά τους στη Λέρο. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακουργήματα. Η τοπική κοινωνία της Λέρου είναι σοκαρισμένη από τις καταγγελίες ότι δύο ανήλικα και ένα ενήλικο παιδί μιας οικογένειας βιάζονταν επί χρόνια από τους γονείς τους.
Την απίστευτη καταγγελία έκανε θεία τους, και σύμφωνα με αυτή τόσο ο 52χρονος πατέρας, όσο και η 45χρονη μητέρα, και βάσει της προανάκρισης φέρονται να βίαζαν κατά συρροή τα τρία παιδιά τους, την τελευταία τριετία.
Οι γονείς συνελήφθησαν άμεσα στο πλαίσιο των ερευνών της καταγγελίας, ενώ τα τρία παιδιά εξετάζει ιατροδικαστής.
Όπως αναφέρει η rodiaki, λεπτομέρειες των όσων συνέβαιναν πίσω από την κλειστή

πόρτα ενός σπιτιού σόκαραν ακόμη και τον υπαστυνόμο υποδιοικητή τοθυ Α.Τ. Λέρου, που κατάφερε να ξεκλειδώσει το ένοχο μυστικό, αποκαλύπτοντας όσα έχουν υποστεί ένα 14χρονο κορίτσι και ο 8χρονος αδερφός της από τους ίδιους τους γονείς τους. Θύματα κακοποίησης και βάναυσου ξυλοδαρμού είχαν πέσει και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, 25 και 20 ετών.
Βίαζαν τα παιδιά τους
Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το κορίτσι πήγε με ακατάσχετη αιμορραγία στο Νοσοκομείο του νησιού και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο είδαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Το κορίτσι μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό περιέγραψε το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή Πλάκα του νησιού Λέρου.
Ο πατέρας ομολόγησε την κτηνωδία του
Στην ολονυχτία ανάκριση των δύο γονέων, που συνελήφθησαν χθες, ο πατέρας έσπασε αποκαλύπτοντας τις κτηνώδεις πράξεις που έκαναν εις βάρος των παιδιών τους. Οι λεπτομέρειες σόκαραν ακόμη και τον αξιωματικό που κατάφερε να του αποσπάσει την ομολογία.
Παράλληλα, τα παιδιά έπεφταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα θύματα ξυλοδαρμού από τον πατέρα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόνιμα μεθυσμένος, γεγονος για το οποίο είχε απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν.
Τα παιδιά θα τα αναλάβει η θεία τους
Αν και θεωρείται ότι πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν μιλούσε, η αρρωστημένη κατάσταση διαρκούσε χρόνια και θύματά της φέρονται και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Τα δύο ανήλικα θα αναλάβει η θεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι κάθεται σε έναν καναπέ και δεν μπορεί να μιλήσει.
Τι λέει ο Δήμαρχος Λέρου
Ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας μιλώντας στην εκπομπή Live News αποκάλυψε ότι ο πατέρας είναι υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου. Όπως είπε «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένα παιδί μάλιστα, το κοριτσάκι, το παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος. Το παιδί σύμφωνα με τον Δήμαρχο είχε μεταβεί πριν από έναν χρόνο στο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς.
«Τον γνώριζα αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες» είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε ένα άγχος το οποίο προφασιζόταν ότι προκαλείται από το σχολείο και τα μαθήματα χωρίς να πει τίποτα άλλο που θα δημιουργούσε υπόνοιες για όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας. Η οικογένεια επέστρεψε στη Λέρο μετά το διάστημα που το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο και έτσι υπέθεσαν ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.
φωτο αρχείου thetoc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα