Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

«Φορολογική βιωσιμότητα» υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στους βιομήχανους

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒ
Φορολογική βιωσιμότητα, στήριξη των εξαγωγών και των προσπαθειών μεγέθυνσης των βιομηχανιών υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας που μίλησε στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Έκανε λόγο για «μείωση των φορολογικών βαρών με παράλληλη ενίσχυση των αναπτυξιακών ρυθμών», αλλά για το λαό χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών, λέγοντας ότι η επόμενη μέρα του 3ου μνημονίου «δεν θα τα αλλάξει όλα απότομα και θεαματικά, οι αλλαγές θα έρχονται βήμα το βήμα». Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί θα εφαρμοστούν, όπως είναι οι μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο όριο και πως οι έως τώρα μνημονιακοί νόμοι θα διατηρηθούν προκειμένου να διατηρηθεί και η αξιοπιστία των αγορών!

Ισχυρίστηκε ότι «η διατήρηση της εμπιστοσύνης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση» και πως «θα ήταν λάθος και ανοησία» αν κάποιος πιστεύει ότι «με το ημερολογιακό τέλος του μνημονίου» οι αγορές «θα μας δανείζουν με χαμηλά επιτόκια». Υποστήριξε ότι «πρέπει να δώσουμε χρόνο σταθερότητας και ασφάλειας στην οικονομία» για «να διατηρηθεί ακέραια η αξιοπιστία», ότι προϋπόθεση για αυτό «είναι η πολιτική σταθερότητα» και πως «πρέπει να μπει ένα τέλος στη διαρκή εκλογολογία» διότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».
Αφού ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε επί της ουσίας ότι για το λαό η «επόμενη μέρα» θα είναι των αντιλαϊκών μέτρων, έσπευσε να δείξει πως η κυβέρνησή του είναι συνεργάτης των βιομηχάνων. Μίλησε για «συστράτευση» με τους βιομήχανους και για «από κοινού προσπάθεια» με την οποία κυβέρνηση και βιομήχανοι «καταφέρνουμε να αλλάξουμε αποφασιστικά την εικόνα της χώρας» στην οικονομία και στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε και τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ κάνοντας λόγο για «μια δύσκολη αλλά αναγκαία διαπραγμάτευση».
Τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι φιλική προς τις επενδύσεις, αλλά σημείωσε ότι πρωτίστως στηρίζει την εγχώρια παραγωγή, λέγοντας ότι οι ισχυρές χώρες «έλκουν επενδύσεις, αλλά στηρίζονται στην εγχώρια παραγωγή». Ανέφερε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών και για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων και σημείωσε ότι «ο βιομηχανικός τομέας είναι στο επίκεντρο του σχεδιασμού». Για τη χρηματοδότηση της βιομηχανίας ανέφερε ότι χρειάζεται ένα «υγιές και σταθερό τραπεζικό σύστημα» και αναφέρθηκε επίσης στα δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ, του πακέτου Γιούνκερ και στην Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην Ιταλία λέγοντας πως «η ιταλική κρίση επηρεάζει το σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών» και πρόσθεσε ότι μια «θετική κατάληξη» των διαπραγματεύσεων για το χρέος της Ελλάδας είναι «πιο αναγκαία από ποτέ για το σύνολο της Ευρωζώνης».
πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα