Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Υπέρβαρα το 42% των αγοριών & το 38% των κοριτσιών στην Ελλάδα

Αν και η τάση για παχυσαρκία εμφανίζει μείωση στην Ελλάδα, εντούτοις η χώρα μας είναι τρίτη στην Ευρώπη στα παχύσαρκα αγόρια και τέταρτη στα κορίτσια.
Τα στοιχεία της Πρωτοβουλίας Επιτήρησης της Παιδικής Παχυσαρκίας (COSI) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν πως το 42% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα, ενώ παχύσαρκα είναι το 20% των αγοριών και το 14% των κοριτσιών.
Τα στοιχεία αυτά, που αφορούν την περίοδο 2015-2017, παρουσιάσθηκαν στο τελευταίο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη μεταξύ 23-26 Μαΐου.
Όσον αφορά τα υπέρβαρα αγόρια, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη,

μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία που έχουν επίσ ης ποσοστό 42%, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Κύπρος (43%).
Στα υπέρβαρα κορίτσια, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά, μαζί με την Ιταλία (επίσης 38%), ενώ στις δύο πρώτες θέσεις είναι η Κύπρος (43%) και η Ισπανία (41%).
Στα παχύσαρκα αγόρια, η Ελλάδα με 20% είναι τρίτη μετά την Κύπρο και την Ιταλία (21% και οι δύο). Στα παχύσαρκα κορίτσια η Ελλάδα με 14% βρίσκεται στην τέταρτη θέση μαζί με την Ιταλία, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις έχουν η Κύπρος (19%), η Ισπανία (17%) και η Μάλτα (15%).
Παρά την υψηλή θέση της Ελλάδας, είναι θετικό ότι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας εμφανίζει διαχρονικά τάση μείωσης.
Η έκθεση επισημαίνει ότι στην παιδική παχυσαρκία παίζουν σημαντικό ρόλο οι διατροφικές συνήθειες. Τα παιδιά που τρώνε τακτικά πρωινό, που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα και αποφεύγουν τα επεξεργασμένα τρόφιμα (κρέατα κ.α.), τα σνακ και τα αναψυκτικά με ζάχαρη, καθώς επίσης κάνουν σωματική άσκηση συστηματικά, έχουν μειωμένη πιθανότητα να βάλουν παραπανίσια κιλά.  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα