Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Λέρος: «Κακοποιούσαν σεξουαλικά και το γιο τους με ειδικές ανάγκες»

ΣΕ ΚΩΜΑΤΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η 14ΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ - ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR
Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες της φρίκης που ζούσαν τέσσερα παιδιά από τους ίδιους τους γονείς τους - Βιασμοί και ξυλοδαρμοί στοίχειωναν την καθημερινότητά τους - Τι έλεγε η 14χρονη στη ψυχολόγο που την παρακολουθούσε - Αποκλειστικές δηλώσεις του δημάρχου Λέρου στο Newsbomb.gr
Ένα έγκλημα διαρκείας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αποκάλυψη του κατ' εξακολούθηση βιασμού μιας 14χρονης από τους γονείς της στη Λέρο.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Μιχαήλ Κόλια ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, οι γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά και ένα ακόμα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, ένα

αγόρι με ειδικές ανάγκες, το οποίο είναι περίπου 18-19 ετών ενώ για το μικρότερο από τα παιδιά, τον 8χρονο διευκρινίζει ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο.
Θύμα βίας όπως φαίνεται είχε πέσει και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος είναι γύρω στα 25 σήμερα. «Υπήρχαν προβλήματα παλαιότερα και με το μεγάλο γιο. Υπήρχαν διαπληκτισμοί, ο πατέρας έδερνε το μεγάλο παιδί, το οποίο έχει φύγει πια από το σπίτι», αναφέρει ο δήμαρχος.
Το πρώτο «καμπανάκι» στην υπόθεση χτύπησε πέρυσι όταν έγινε καταγγελία για τη 14χρονη, σύμφωνα με την οποία οι γονείς έκλειναν στο δωμάτιο το κορίτσι για να τους βλέπει να κάνουν σεξ.
«Καταγγέλθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου μας και με εντολή εισαγγελέα το κορίτσι πήγε στο "Χαμόγελο του παιδιού". Το εξέτασαν και στο νοσοκομείο ‘’Παίδων’’ αλλά επέστρεψε στη Λέρο κι έμενε τόσο στο σπίτι του όσο και σε μια θεία του», αποκαλύπτει ο δήμαρχος.
«Η 14χρονη παρουσίαζε συμπτώματα άγχους αλλά έλεγε στη ψυχολόγο που την παρακολουθούσε ότι είχε στρες με τα μαθήματα και φόβο ότι δεν θα μπορούσε να περάσει την τάξη. Αυτές τις προφάσεις χρησιμοποιούσε, ποτέ δεν παραδέχθηκε κάτι άλλο, εκτός από τη φορά που πήγε στο "Χαμόγελο"».
«Την περασμένη Παρασκευή πήγε με τους γονείς της στο Κέντρο Κοινότητας να βρουν τη ψυχολόγο, η οποία ήταν σε άδεια και την είδε η κοινωνική λειτουργός. Το κορίτσι ήταν σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση μέσα στο αμάξι και τους παρέπεμψε στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί –γυναικολόγος και παιδίατρος- εξακρίβωσαν ότι το παιδί είχε πρόβλημα σεξουαλικής φύσεως και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί με ειδικούς χειρισμούς κατάφεραν να ομολογήσουν οι γονείς. Ο πατέρας και δυστυχώς και η μάνα, συμμετείχαν σε αυτές τις πράξεις που, τι να πω, ούτε να τις ακούσει μπορεί κάποιος».
«Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η ψυχολόγος του δήμου παρακολουθούσε το κορίτσι όπως και η διευθύντρια του σχολείου, στην οποία έκλαιγε κατά διαστήματα αλλά μιλούσε για στρες από τα μαθήματα και τίποτα παραπάνω. Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις μπορεί να σκέφτεσαι το οτιδήποτε», καταλήγει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του δημάρχου κ. Κόλια:
Το χρονικό της φρίκης
Για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια φέρεται να συνεχιζόταν η κτηνωδία στην περιοχή Πλάκα της Λέρου, με δράστες τον 52χρονο υπάλληλο του ψυχιατρικού ιδρύματος του νησιού και την 47χρονη σύζυγό του.
Οι δυό τους φέρονται όχι μόνο να βίαζαν τα παιδιά τους, αλλά να τα χτυπούσαν σχεδόν καθημερινά.
Η υπόθεση κακοποίησης ήρθε στο φως όταν πριν από λίγες ημέρες, το κορίτσι οδηγήθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο Νοσοκομείο του νησιού όπου αφού εξετάστηκε από παιδίατρο και γυναικολόγο διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.
Το κορίτσι, μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό αποκάλυψε σε κατάσταση σοκ το τι περνούσε όλα αυτά τα χρόνια μέσα τους τοίχους του ίδιου της του σπιτιού.
Read more:newsbomb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα