Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Κίνημα Αλλαγής: Πέντε βουλευτές στους πέντε νομούς της Πελοπόννησου

Την πεποίθησή τους ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να ισχυροποιήσει αισθητά την παρουσία του στην Πελοπόννησο εκφράζουν στελέχη του Κόμματος. Στόχος η εκλογή βουλευτών σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.
Η υλοποίηση του συνθήματος «πέντε νομοί, πέντε βουλευτές» αποτελεί το πρώτο βήμα της επιστροφής του Κινήματος Αλλαγής στα πολιτικά πράγματα της Πελοποννήσου” επισημαίνουν χαρακτηριστικά στελέχη του Κινήματος, τα οποία αυτό το χρονικό διάστημα «τρέχουν» τις διαδικασίες στην Πελοπόννησο για την ενεργοποίηση του νέου κομματικού μηχανισμού.
Οι Νομαρχιακές Επιτροπές και οι Δημοτικές Οργανώσεις
Το πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση του Κινήματος Αλλαγής έγινε με τη σύσταση των

νέων Νομαρχιακών Επιτροπών σε ολόκληρη τη Χώρα. Η διαδικασία, που εξελίχθηκε το προηγούμενο διάστημα, θεωρείται επιτυχημένη, δεδομένου ότι, τουλάχιστον στην Πελοπόννησο, υπήρξε συναίνεση στην επιλογή των προσώπων.
Πλέον, το νέο στοίχημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκρότηση του κομματικού μηχανισμού, αποτελεί η εκλογή των οργάνων των δημοτικών οργανώσεων. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα είναι εκλογική και ο στόχος των μελών του Κινήματος Αλλαγής σε ολόκληρη την Πελοπόννησο είναι διπλός: Πρώτον να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι στις εκλογές και δεύτερον να αναδειχθούν νέα στελέχη στις οργανώσεις.
Πολιτικές εκδηλώσεις
Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη σύσταση των Νομαρχιακών μέχρι και την εκλογή των νέων δημοτικών οργανώσεων (τέλος Ιουνίου) σε κάθε νομό της Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση. Οι εκδηλώσεις αυτές, σύμφωνα με τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, σηματοδοτούν την απαρχή μιας πολιτικής δράσης, η οποία θα φτάσει μέχρι τις εκλογές, όταν και όποτε αυτές γίνουν, με στόχο να συσπειρωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις γύρω από το νέο φορέα, το Κίνημα Αλλαγής.
Στόχος οι 5 βουλευτές στην Πελοπόννησο
Τα στελέχη του Κινήματος θεωρούν ότι, προκειμένου η ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου να έχει δυναμικά στοιχεία θα πρέπει να αποτυπωθεί εύγλωττα στις βουλευτικές εκλογές. Ειδικά για την Πελοπόννησο η δυναμική παρουσία του Κινήματος Αλλαγής θα εξαρτηθεί από το πόσους βουλευτές θα εκλέξει. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι ο κορμός του νέου εγχειρήματος, διαθέτει στην Πελοπόννησο τρεις βουλευτικές έδρες. Μία στη Λακωνία (Λ. Γρηγοράκος), μία στην Αρκαδία (Οδ. Κωνσταντινόπουλος) και μια στην Αργολίδα (Γ. Μανιάτης). Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι η εκλογή βουλευτικών εδρών και στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, τη Μεσσηνία και την Κορινθία. Μάλιστα, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που είναι σε θέση να γνωρίζουν τους πολιτικούς συσχετισμούς και σε κεντρικό και σε επίπεδο Πελοποννήσου, σημειώνουν ότι η εκλογή 5 βουλευτών είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί από το Κίνημα και να σηματοδοτήσει την πολιτική επανάκαμψη του προοδευτικού χώρου. messiniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα