Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό


«Παραλύει» η χώρα σήμερα Τετάρτη, λόγω της γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και άλλων κοινωνικών και φορέων, που διαμαρτύρονται για τις «συνεχείς πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης».
Ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.
Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30, στην Ομόνοια.Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΗ Αθήνα θα μείνει χωρίς τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Οι εργαζόμενοι των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας, μέχρι τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Αύριο Πέμπτη, η κατάσταση θα είναι χειρότερη για όσους κινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς θα είναι ακινητοποιημένα, όλη τη μέρα, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

Χωρίς πλοία η χώραΣτην 24ωρη απεργία θα συμμετέχει και η ΠΝΟ, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας. Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Απεργία στα ΜΜΕ
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Απεργούν καθηγητές και γιατροί Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη οι δημόσιες δομές Υγείας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την ένταξη των μελών της στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ανάκτηση όλων των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι λόγω των μνημονίων.

Αλλαγές και ακυρώσεις πτήσεων
Λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, από τις 10:00 έως τις 13:00, θα υπάρξουν και ακυρώσεις σε πτήσεις. Η AEGEAN και η Olympic Air μάλιστα με ανακοίνωσή τους αναγκάζονται να ακυρώσουν 6 σκέλη πτήσεων και να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:
Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)
Πηγή:skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα