Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Σαντορίνη: Βίντεο-σοκ με την κακοποίηση ενός γαϊδουριού κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Στο βίντεο φαίνεται το συμπαθές τετράποδο να κυκλοφορεί μέσα στη νύχτα, φορτωμένο με μεγάλες μαύρες σακούλες, μέσα στις οποίες πιθανόν να υπήρχε το εμπόρευμα κάποιου πλανόδιου πωλητή.
Ένας συμπατριώτης μας τράβηξε με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου ένα υπερφορτωμένο γαϊδουράκι να παραπατά μέσα στη νύχτα στα σοκάκια του νησιού εμφανώς καταπονημένο απο το βάρος που κουβαλούσε στην ράχη του.
Σύμφωνα με το βίντεο που ανέβασε στο προφιλ του ο Σταύρος Σοπιλιάδης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Σαντορίνη, το συμπαθές τετράποδο φαίνεται να ακολουθεί μια πορεία μέσα στη νύχτα όντας φορτωμένο με μεγάλες μαύρες σακούλες δεμένες στη ράχη του,

μέσα στις οποίες πιθανόν να υπήρχε το εμπόρευμα κάποιου πλανόδιου πωλητή.
Ο κ. Σοπιλιάδης σχολιάζει την αποκρουστική εικόνα που τραβά με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου λέγοντας χαρακτηριστικά, «Σαντορίνη 2018, αυτοί είμαστε».
Μάλιστα πριν απο λιγο καιρό σε ρεπορτάζ της η Daily Mail είχε καυτηριάσει τον «παραδοσιακό» τρόπο μεταφοράς των τουριστών με τα γαϊδούρια, με τον δημοσιογράφο της που το υπέγραφε να επικαλείται μαρτυρίες τουριστών.
Το ρεπορτάζ αναφερόταν και στο περιστατικό με την Γερμανίδα τουρίστρια που πριν μερικά χρόνια έχασε τη ζωή της όταν ένα γαϊδουράκι την ποδοπάτησε.
Η πίεση αυξάνεται προς τους επαγγελματίες που προσφέρουν «βόλτες με γαϊδουράκια», κάτω από συχνά υψηλές θερμοκρασίες, με τα υποζύγια να συμπληρώνουν ακόμα και δεκάωρα εξαντλητικών δρομολογίων στα απότομα δρομάκια του νησιού, ανέφερε ο Άγγλος δημοσιογράφος.
Τουρίστες από όλον τον κόσμο έχουν επικρίνει ιδιαιτέρως αυτές τις βόλτες, αποκαλώντας την πρακτική «βάρβαρη», ανέφεραν στα σχόλιά τους στο Trip Advisor πολλοί τουρίστες, όπως και σε παρόμοιες ιστοσελίδες.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα