Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ο δήμος Ύδρας είπε «όχι» στην ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη


Ένταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας με αφορμή την απόφαση για την ανακήρυξη ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Ύδρας. Τελικά, ο κ. Παυλόπουλος δεν θα λάβει το χρυσό κλειδί της πόλης, καθώς ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, όπως συνέβη τελικά (7-5 υπέρ), δεν θα σταλεί καμιά πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δεν θα είναι παρών στα Μιαούλεια και ούτε στα εγκαίνια του δρόμου Καμίνι-Βλυχός (Οδός Παναγιώτη Τέτση). Σύμφωνα με τη fonitisydras.com, την έντονη δυσαρέσκειά του δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γ. Κουκουδάκης ζητώντας σε όσους δημοτικούς συμβούλους καταψήφισαν την
πρόταση, να πουν επακριβώς τους λόγους της αντίρρησής τους και να αναιρέσουν την αρνητική απόφασή τους. Και τόνισε: «Είναι μια άσχημη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο η σημερινή. Προσβάλλουν τον ανώτερο πολιτειακό θεσμό όσοι καταψήφισαν.
Ο κ. Παυλόπουλος εμπνέει σε όλους σεβασμό. Μιλάμε για τον Διάδοχο του Παύλου Κουντουριώτη. Δεν επιθυμούν την ανάπτυξη και την προκοπή στον τόπο τους. Ζουν μάλιστα από τουριστικά επαγγέλματα. Είναι αρνητική διαφήμιση για το νησί η απόφασή τους και θα τους κρίνει ο κόσμος. Σε όλους τους γειτονικούς δήμους έχει ανακηρυχτεί σε Επίτιμο Δημότη». Ενώ τέλος ο κ. Δήμαρχος άφησε αιχμές προς τους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν την πρόταση ότι τήρησαν μια προεκλογική στάση.
Για την ιστορία να πούμε εδώ ότι ψήφισαν υπέρ της πρότασης οι: Αριστοτέλης Καλύβας, Γιάννης Μπελεγρής, Μανώλης Καραμήτσος, Παναγιώτης Χαραμής, Κατερίνα Μαραγκού, Γρηγόρης Κοτρομάγιας και Μανόλης Τσακίρης. (7 ψήφοι) Ο κ. Τσακίρης διαχώρισε τον νομικό επιστήμονα Προκόπη Παυλόπουλο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις αποφάσεις του ΣτΕ και ψήφισε θετικά. ΟΧΙ ψήφισαν οι: Παναγιώτης Μαρκαντώνης, Λουκία Λούλου και Λευτέρης Μαύρος όπου μετά από ενημέρωση του κ. Μαρκαντώνη ειπώθηκε ότι καταψηφίζουν την πρόταση του Δημάρχου Ύδρας και δεν επιθυμούν να ανακηρυχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας.
Ανέφερε δε, ο κ. Μαρκαντώνης ότι δεν θα δευτερολογήσει και ούτε θα απαντήσει σε όποια ερώτηση γίνει επί του θέματος. Ενώ, τόνισε ότι έχουν αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία, η οποία όπως υποστήριξε, είναι κατά τη συντριπτική πλειοψηφία της, αρνητική με την ανακήρυξη. Όχι ψήφισαν επίσης, ο Γιάννης Κόκκος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έκανε τίποτα για την Ύδρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τέλος ο Τάσος Σωτηρόπουλος που καταψήφισε ομοίως, συμφωνώντας με τους λόγους που ανέφερε η παράταξη του κ. Μαρκαντώνη και ο Γιάννης Κόκκος. (5 ψήφοι). Πηγή: fonitisydras.com
πηγή:tilestwra.

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 31, 2018

    Πολλά μπράβο και εύγε στον Δήμο Ύδρας για την απόφασή τους.
    Απ΄ ότι είχα διαβάσει στον δήμο Τριφυλίας η ανακήρυξη επίτιμου δημότη του κ. Παυλόπουλου στοίχισε κάπου 7.000 ευρώ. Ένα αρκετά σεβαστό ποσό για τις εποχές που ζούμε.
    Αν θέλαμε διαφήμιση για τον τόπο μας ίσως να υπήρχαν άλλοι πιο οικονομικοί τρόποι να γίνουν. Γιατί δεν νομίζω να μας προσφέρει κάτι άλλο ο επίτιμος δημότης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα